Anlık Bildirim

Galaxy Note 7 patlama sebebi yıl bitmeden netlik kazanacak

Adı artık patlama tanımıyla birlikte anılan Samsung’un hayal kırıklığı Galaxy Note 7 için başlattığı soruşturmada sona geliniyor. Patlamanın kaynağı yıl bitmeden kesinlik kazanacak.

Samsung’un bu yıl hayallerini yıkan ve teknoloji tarihine geçen Galaxy Note 7 modelinin halen nasıl bir problemden ötürü patladığı bir türlü bulunamadı. Aylardır bunun üzerinde çalışan Samsung kısa sürede sonuca ulaşmayı ümit ediyor.

Soruşturma Son Aşamada

Sektörden gelen bilgilere göre 11 Kasım itibariyle başlayan son soruşturma safhası sonuca ulaşmak üzere. Samsung patlamalara neyin sebep olduğunu Aralık ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşmayı planlıyor. Batarya yanında batarya ile ilişkili tüm bileşenler mercek altına alındı.

Galaxy Note 7 modelindeki sorunun ne olduğunun bir an evvel bulunması firma açısından hayati önem taşıyor. Galaxy S8 amiral gemisinin tanıtımından önce sorunun kaynağının bulunması ve gerekli çözümlerin ortaya konduğunun duyurulması, tüketicinin Galaxy S8 modeline bakış açısını etkileyecek. Tüketici halen somut bir adım atılmadığını düşünürse Galaxy S8 modeline de uzak kalacaktır.

Ağustos ayında piyasaya çıktıktan sonra patlama haberleri gündeme gelmeye başlayan Galaxy Note 7 için Samsung acil bir değişim programı başlatmıştı. Samsung SDI tarafından üretilen bataryaların yerine Çinli ATL bataryalar kullanan seri piyasaya sürülse de patlama olayları devam edince Galaxy Note 7 üretimi tamamen durduruldu.

Samsung’un 2 milyonu raflarda olmak üzere toplamda 4.3 milyon adet Galaxy Note 7 satışı yaptığı tahmin ediliyor. Eğer elden geçirerek gelişmekte olan ülkelere satma iddiaları gerçekleşmezse, bu devasa miktardaki cihazın imha edilmesi gerekiyor. Zaten 6 milyar dolar civarında faaliyet zararı bekleyen Samsung için bu dolaylı yoldan yeni zararlar anlamına geliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2694 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim