Anlık Bildirim

Galaxy Note 8'in pilinin küçük olmasının sebebi belli oldu

Samsung Galaxy Note 8'de 3300 mAh değerinde pile yer veriliyor. Bu rakam Note 7'nin ve Galaxy S8+'ın gerisinde. Bunun sebebini Samsung'un CEO'su DJ Koh açıkladı.

Galaxy Note 8'in pilinin küçük olmasının sebebi belli oldu Tam Boyutta Gör

Samsung Galaxy Note 8'de 3300 mAh büyüklüğünde pile yer veriliyor. Telefonun ekranı büyük oranda büyümesine rağmen Note 7 ve Galaxy S8+'tan daha küçük boyutta bir pil kullanılıyor.
Bir röportaj esnasında konu ile ilgili konuşan Samsung CEO'su DJ Koh, Galaxy Note 7'deki batarya sorunlarının bir daha yaşanmaması adına böyle bir tercihte bulunulduğunu söyledi.

DJ Koh'un açıklaması şöyle:

"Batarya kapasitesini küçültmemizin birden çok sebebi var. Galaxy Note 8'de kullanılan işlemci 10 nanometre üretim mimarisine sahip. Bu sayede yüzde 30'a varan güç tasarrufu sağlayabiliyor. Ayrıca pil verimliliğini arttıran ayarlamalar ve ekran çözünürlüğü değiştirmeleri bulunuyor. Pil kapasitesinde yaşanabilecek kayıplar da minimuma indirildi. Telefon, iki yıl sonrasında bile en baştaki pil kapasitesinin yüzde 95'ini koruyacak. Yaptığımız kapsamlı araştırmalar sonucu şimdi pil güvenliğini garanti edebiliyorum."


Note 8 ve Note 7 için açıklanan resmi batarya kullanım sürelerine baktığımızda Note 7'nin küçük bir farkla da olsa daha uzun kullanım süresi vaadettiğini görüyoruz. Video oynatımı için Note 7 18 saat, Note 8 ise 16 saat kullanım süresi sunabiliyor. LTE üzerinden internet gezintisinde 1 saat fark ile Note 7 daha uzun kullanım süresi elde ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13658 kez okundu.
39 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, pil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim