Anlık Bildirim

Galaxy Note 9'un S Pen, kamera ve DeX modunun özellikleri detaylandırıldı

Samsung Galaxy Note 9'un S Pen, kamera ve DeX modunun özellikleri netleşti. Yarın resmi duyurusu yapılacak olan Galaxy Note 9'un S Pen, kamera ve DeX modu özellikleri haberimizde.
Galaxy Note 9'un S Pen, kamera ve DeX modunun özellikleri netleşti. Yenilenmiş S Pen ile alışılagelmişin dışında bir deneyim sunmayı vaat eden Samsung, yeni amiral gemisini yarın tanıtacak. Peki Galaxy Note 9'un kendi alanında rakipsiz olmasını sağlayacak yeni S Pen kullanıcılara neler sunacak? İşte Galaxy Note 9'un kamera, S Pen ve DeX modunun özellikleri:

S Pen Bluetooth ile donatıldı

4096 seviye basınç hassasiyetine sahip yeni S Pen, Bluetooth desteğine sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Bu sayede sıradan bir stylus kalem olmaktan sıyrılan yeni S Pen ile Galaxy Note 9'u uzaktan kumanda edebilmek mümkün. S Pen'i uzun mesafeli bir denklanşör butonu gibi kullanarak resimler çekebilir, müziklerinizi durdurabilir, ileri/geri sarabilir, sunumlarınızı  yönetebilir veya Bixy sanal asistanını çağırabilirsiniz
Samsung'un Galaxy Note 9 tanıtımı esnasında kullanacağı iddia edilen görseller, S Pen'in teknik detaylarından bahsetmese de S Pen'in 2,4GHz Bluetooth LE bağlantısı üzerinden Galaxy Note 9 ile haberleşeceğini biliyoruz. Ayrıca 50 mAh kapasiteli olduğu tahmin edilen bir batarya tarafından desteklenmesi muhtemel S Pen'in telefon üzerinden şarj olacağı belirtiliyor. 
İnce uçlu yapısıyla normal bir kalem kadar sezgisel olan yeni S Pen, üç farklı renk seçeneğine sahip. Bunlar: Sarı, mor, kahverengi ve siyah.

Kamera AI ile desteklendi

Galaxy S9+'da kullanılan kamera modülüne ev sahipliği yapan Galaxy Note 9, kamera tarafında yapılan yazılımsal optimizasyonlar ile selefinden ayrışıyor. Galaxy S9+'ın kamera özelliklerini hatırlayacak olursak;
f/1.5 - f/2.4 değişken diyafram açıklığına sahip, PDAF (3 kat daha hızlı odaklanma) ve Dual Pixel (otofokus) özellikli 12 MP çözünürlüğündeki ISOCELL ana kamera sensörüne yine 12 MP'lik (f/2.4) telefoto kamera eşlik ediyor. Her iki kamera da OIS (Optik İmaj Sabitleyici) desteğine sahipken, birincil sensörle geniş açılı fotoğraflar ve telefoto kameranın yardımıyla da fotoğraflara Bokeh efekti uygulanabiliyor.
Galaxy S9+ saniyede 480 kare Full HD video kaydı gerçekleştirebilirken, 960 FPS'e kadar da yavaş çekim özelliğine sahip. Ancak bu noktada Galaxy Note 9, yapılan yazılımsal optimizasyonlarla selefinden ayrışmayı başarıyor zira Galaxy S9+, 960 FPS'de çekilen videolardaki bölümleri yalnızca 0.2 saniye için vurgulayabiliyor ve vurgulanan 0.2 saniyelik bölüm, yaklaşık 6 saniye olarak oynatılıyor. Galaxy Note 9'da ise işler biraz daha değişiyor. Belirtilen süreler iki katına çıkarken, videolardaki bölümler 0.4 saniyeliğine vurgulanıyor ve oynatma süresi ise 12 saniyeye çıkıyor.  
Ayrıca kamera yazılımı yapay zeka algoritmalarıyla donatılan Galaxy Note 9, "Akıllı Kamera" özelliğiyle görüntü ayarlarını otomatik olarak ayarlıyor. Bu sayede fotoğrafını çektiğiniz nesnenin en kaliteli anını, çok rahat ve hızlı bir şekilde yakalayabilmek mümkün.  

DeX modu ile Galaxy Note 9'u ekranlara yansıtabilirsiniz

Galaxy Note 9'u DeX moduna alarak, harici bir Dex Pad olmadan HDMI kablo aracılığıyla monitör veya televizyona yansıtabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim