Anlık Bildirim

Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor

Donanım tarafında olduğu kadar yazılım tarafında da pek çok yenilik ile gelen Samsung Galaxy S4'ün bazı önemli özellikleri, resmi lansmanın kısıtlı olması nedeniyle yüzeysel olarak geçildi veya hiç değinilmedi. 

Ancak test sürümlerinin detaylı incelenmesi ile bu önemli özellikler de detaylanmaya başlıyor. Potansiyeli açısından gelecek vaad edenlerin de olduğu bu özelliklere kısaca değinmek gerekirse:
Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor
 


1. Yüksek hassasiyetli dokunmatik ekran : Eldivenle bile akıllı telefon ekranlarını kullanabilmeye imkan tanıyan dokunmatik teknolojisini, ilk olarak Lumia 920 modelinde görmüştük. Synaptics tarafından sağlanan teknolojinin bir benzeri Galaxy S4 modelinde de bulunuyor. Teknoloji tedarikçisinin kim olduğu bilinmese de eldiven, tırnak, çatal, tornavida, şişe gibi her türlü obje ile dokunmatik ekran fonksiyonel bir şekilde kullanılabiliyor.

Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor
 
2. Gorilla Glass 3 panel : Çizilmelere karşı sağlamlık konusunda çalışmalar yapan Corning, Apple ile yaptığı ortaklık ile ilk Gorilla Glass ürünlerini iPhone modelleri için sağlamış ve sonrasında da dünya çapında tanınır olmuştu. Firmanın son teknolojisi olan Gorilla Glass 3, önceki nesle göre 3 kat daha fazla dayanıklılık sunuyor.

Lansman esnasında da değinilen Gorilla Glass 3 paneli mobil telefon sektöründe ilk kez Galaxy S4 ile sunulacak.

Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor
 
3. Mobeam barkod okutucu : Samsung, Galaxy S4 modelinde Mobeam ile ortaklık yaparak ışık tabanlı iletişim - LBC yoluyla barkodları okutabilen teknolojiye yer veriyor. Mobeam sayesinde Galaxy S4'ün dünya çapındaki 165 milyon standart barkod okuyucusundan faydalanarak kupon, bilet, vb. şeyleri okutması mümkün olacak. Herhangi bir ek donanım veya çözüme ihtiyaç duymayan Mobeam teknolojisi mobil ödeme sektöründe büyük bir potansiyele sahip.

4. Barometre, nem ölçer ve termometre sensörleri : Galaxy S4 lansmanında üzerinde çok durulmayan ancak potansiyel olarak önemli görülen üç yeni sensör bulunuyor. Bunlar daha çok üçüncü parti geliştiricilere yönelik sensörler. Sensörlerden barometre bazı Android cihazlarında yer alan ve Google'ın da desteklediği bir sensör. Bunun haricinde akıllı telefonlarda ilk kez kullanılacak nem ölçer ve termometre sensörleri yer alıyor.

S Health uygulamasının da desteğiyle kullanıcılar atmosfer basıncını, derece ve nemi ölçebilecek, ayrıca içinde bulunulan çevrenin de kalitesini görsel olarak raporlayabilecek.
Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor
 

5. 802.11 ac standardı : Kablosuz teknolojiler alanında 5. nesil WiFi olarak da tanımlanan 802.11ac standardı, 1Gpbs teorik hızlarına çıkabilirken, önceki nesilden iki veya üç kat daha hızlı. HTC One modelinde de kullanılan bu teknoloji, Samsung'un Wi-Fi Direct, S Beam ve Group Play gibi özellikleri düşünüldüğünde hız anlamında önemli katkı sağlayacak. Ancak bu standardı destekleyen kablosuz yönlendirici ve modemlerin henüz yaygın olmadığını hatırlatalım.

6. MHL 2.0 desteği : Mobil cihazların görüntü aktarım standardını tanımlayan MHL, yeni versiyonu ile artık uyumlu TV veya monitör gibi harici ekranlara bağlanan cihazlara da enerji aktarabiliyor. Önceki Galaxy modellerinde sunulan MHL adaptörleri enerji ihtiyacını ek bir microUSB kablosu ile sağlıyordu. Ancak MHL 2.0 ile artık ek enerji desteğine gerek kalmayacak.
Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor
 

7. Wolfson ses yongası : Samsung'un özellikle ses alanında modellerindeki çıtayı yükselttiği görülüyor. Firma ses kalitesini artırmak için Exynos 5 Octa işlemcili Galaxy S4 versiyonlarında Wolfson WM5102 ses yongasına yer veriyor. Daha kaliteli ve daha yüksek ses tecrübesi sunacak olan bu yonga, lansman esnasında fazla öne çıkmamıştı.

Ayrıca Samsung, Wolfson ile uzun vadeli bir ortaklık yaptığını da bir süre önce duyurmuştu. Sonraki modellerde sık sık Wolfson ses yongalarına rastlayabiliriz. Şimdilik Android 48KHz üzeri frekansları desteklemediği için ses çıkışlarında belirgin bir farklılık oluşmuyor.

8. SwiftKey varsayılan klavye uygulaması : Android platformunun en popüler klavye uygulamalarından olan SwiftKey, Samsung ile yapılan ortaklık neticesinde Galaxy S4 üzerinde varsayılan sanal klavye olarak gelecek. Parmak takip fonksiyonu ve kelime tahmin algoritmaları ile gelişmiş bir yazma tecrübesi Galaxy S4 kullanıcılarına sunulacak.
Galaxy S4 modeli ile ilgili yeni özellikler detaylanıyor
 

9. TripAdvisor entegrasyonu : Seyahat ve tavsiye uygulamaları arasında en popüler olanlardan Trip Advisor da Samsung ile özel bir anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında TripAdvisor Samsung Edition adlı uygulama Galaxy S4 modeli üzerinde ön yüklü olarak gelecek.

Uygulama Samsung için yeni bir arayüz ile sunulacak. Kaydırılabilir mekan fotoğraf şeritleri, çevrenizdeki aktiviteleri gösteren widget ve Galaxy S4'e özel olarak widget üzerinden aktiviteler arasında geçiş kullanıcıları bekliyor olacak.

10. Safety Assistance özelliği : Samsung'un acil durumlar için tasarladığı bir güvenlik yardımcısı olan Safety Assistance fonksiyonu, ses tuşlarından birisine uzun bastığınızda devreye giriyor. Ön ve arka kameralarla otomatik olarak fotoğraf çeken fonksiyon, daha sonra bunları önceden belirlenmiş acil durum kişilerine gönderiliyor.
 
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8557 kez okundu.
63 kişi, toplam 74 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim