Anlık Bildirim

Galaxy S8 ve S8+ tasarım çalışmaları paylaşıldı

Tanıtılmasına kısa bir süre kala Samsung’un yeni amiral gemi modeli akıllı telefon serisi Galaxy S8 ile ilgili sızıntılara dayanılarak yapılan tasarım çalışmaları paylaşıldı.

Samsung’un yeni amiral gemi serisi Galaxy S8 ile ilgili bugüne kadar pek çok sızıntı oldu. Bu sayede serinin dış tasarımı ile ilgili detaylı bilgilere sahip olduk. Bir tasarım stüdyosu tüm sızıntıları bir araya getirerek Galaxy S8 serisinin nasıl görüneceğini resmetmiş.

Hemen hemen aynı

Sızıntıları temel aldığı için tasarım çalışmaları birebir yeni Galaxy S8 serisini yansıtıyor diyebiliriz. Stüdyo hem Galaxy S8 hem de Galaxy S8+ için tasarım çalışmaları yapmış. Renk seçeneklerini de ekleyince ortaya afiş tadında görseller çıkmış.

Bu yıl radikal bir değişikliğe giden Samsung artık ön kısımda ikonik Home tuşunu terk ediyor. Bu sayede ön panelde daha fazla yer açılıyor ve daha agresif bir ekran-kasa oranı ortaya çıkıyor. Samsung’un yüzde 83 civarında ekran-kasa oranı elde ettiği iddia edilirken pazardaki en ince ekran çerçevesine sahip modellerden birisi durumuna geliyor.

Home tuşunun olduğu alt kısımda görünüşe göre herhangi bir yerleşim mevcut değil. Bir ihtimal bu kısımda Samsung logosu yer alabilir. Alt kenara doğru indiğimizde ise hoparlör ızgarası, mikrofon girişi, USB Tip-C yuvası ve 3.5mm kulaklık jakı bizi karşılayacak.

Panelin üst kısmı ise dolu dolu olmuş. Samsung’un yenilikçi teknolojileri ve standart bileşenler nedeniyle üst kısımda neredeyse yer kalmamış denilebilir. Samsung’un yine üst kısmı belirli bir tasarım çizgisinde tutmaya çalıştığı anlaşılıyor.

Ahize, ortam ışık sensörü, UV sensörü, Iris tarayıcı, yakınlık sensörü şimdilik akla gelen ihtimaller. Bunun yanında ön kamera için bir LED flaş de yer alır mı bilinmez ancak sürpriz olmayacağı kesin.

İki farklı boyut

Henüz ekran boyutu konusunda net bilgiler yok ancak görsellere bakıldığında 5.8 inç ve 6.2 inçlik iddiaların biraz daha güçlendiği anlaşılıyor. Zira kaynağın elinde telefon bir hayli büyük kalıyor.

Bunun dışında seride beklenen diğer özellikler Snapdragon 835 veya Exynos 8895 yonga seti, 4GB LPDDR4 RAM, 64GB UFS 2.1 depolama alanı, 3250/3750mAh kapasiteli batarya, 12MP çözünürlüğünde OIS destekli arka kamera, Bixby akıllı asistan, DeX docku ile birlikte özel masaüstü arayüzü şeklinde sayılabilir.

Samsung Galaxy S8 serisinin 29 Mart itibariyle New York’ta tanıtılması bekleniyor. Galaxy S8 modeli 799 Avro, Galaxy S8 Plus modeli ise 899 Avro fiyat etiketiyle Nisan sonunda satışa çıkacak. Samsung’un beklentisi 60 milyon civarında Galaxy S8 satışı.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8303 kez okundu.
41 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim