Anlık Bildirim

Google, iPhone kullanıcılarını cezbetmek için Android P'nin tasarımını iyileştirecek

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre iPhone kullanıcılarını kendi platformuna çekmek isteyen Google, Android P'nin görünümünü daha da iyileştirecek.
Google ve Apple birçok alanda olduğu gibi mobil platformda da birbirlerine karşı rekabet halindeler. Dolayısıyla Android ve iOS arasındaki çekişme -tıpkı PC ve Mac'te olduğu gibi- bu platformlar varlığını sürdürdüğü sürece devam edecek. Her iki şirket de sürekli olarak platformlarına daha fazla kullanıcı çekmeye çalıştıkları için Google'ın bunu Android P ile denemesi pek de sürpriz olmayacak.
Google'ın bir sonraki büyük Android güncellemesinin Android P olması bekleniyor. Bloomberg'in yeni raporuna göre Google, daha fazla iPhone kullanıcısı çekmek ve onları Android'e geçmeye ikna etmek için işletim sisteminin tasarımını iyileştirmek istiyor. Söz konusu bu çarpıcı tasarım değişikliğinin Materyal Tasarım 2'ye geçişle sağlanacağına yönelik söylentiler var.
Yayınlanan raporda Google'ın mobil işletim sistemine yönelik bu yılki güncellemenin ana hedefinin, yazılımın görünümünü geliştirerek daha fazla iPhone kullanıcısını Android cihazlara geçmeye ikna etmek olduğu yazıyor. Konuya daha da ışık tutması bakımından fikirlerine danışılan bir Google sözcüsünün ise yorum yapmaktan kaçındığını belirtelim.

Apple bu yıl iOS 12'de yeni özellik sunmayabilir

Bununla birlikte Android P'de üzerinde durulacak diğer bir nokta ise Google Assistant olacak. Görünüşe bakılırsa artık üçüncü taraf geliştiriciler arama devinin dijital asistanını uygulamalarına entegre edebilecekler. Şirketin ayrıca Android ana ekranındaki arama çubuğunu Google Assistant'la bütünleştirme planı var.
Hayata geçirilmesi düşünülen değişikliklerin tümü Apple'ın iOS 12 planlarına tamamen tezat gibi görünüyor. Zira son duyumlarımıza göre Apple, iOS 12'ye ekleyeceği yeni özellikleri 2019'a erteleyerek bu yıl tamamen performans iyileştirmelerine odaklanacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9096 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim