Anlık Bildirim

"Görünmez Adam" Android kullanıcılarının kredi kartı bilgilerini çalıyor

Flash Player güncellemesi görünümüne bürünmüş "Invisible Man" isimli zararlı yazılım, Android cihazları tehdit ediyor. Kredi kartı bilgilerini çalan trojanın Türkiye'den de kurbanları var.
Güvenlik araştırmacıları, en kısa zamanda kurulması gereken bir Flash Player güncellemesi görünümünde yeni bir malware türünün Android cihazları tehdit ettiğini açıkadı.
SophosLabs bunun sadece sahte güncelleme olmadığını aynı zamanda "Invisible Man" (Görünmez Adam) olarak bilinen ve Andr/Banker-GUA olarak tanımlanan bir çeşit zararlı yazılım içerdiğini de belirtti. Güvenlik şirketi yeni enfeksiyonun ilk kez 2015 yılında tespit edilen Svpeng malware yazılımını temel aldığını söylüyor.
İlginçtir ki, kötü amaçlı yazılım Rusya'daki kullanıcıları etkilemiyor. Bu nedenle cihazı riske atmadan önce telefonun dilini kontrol ederek eğer Rusçaya ayarlıysa diğer tüm görevleri durdurduğu tespit edilmiş durumda. Başka bir dil seçiliyse, harekete geçmek için erişilebilirlik hizmetlerini kullanma izni istiyor.

Kredi kartı verilerini çalıyor

Şimdiye kadar kayıtlara geçen saldırı sayısı oldukça düşüktü ancak başta Rusya, Almanya ve Türkiye olmak üzere 23 ülkedeki kullanıcıları vuran bu gelişmiş trojan oldukça yaygınlaşmış durumda.
Zararlı yazılıma erişilebilirlik hizmetlerini kullanma izni verildiğinde klavyenin üstünde, kullanıcı tarafından girilen tuş vuruşlarının kötü amaçlı yazılım tarafından kaydedilmesini sağlayan görünmez bir katman oluşturuyor. Ayrıca kullanıcının diğer kişilerle iletişimini kesmek için varsayılan SMS uygulamasını da değiştirdiğini belirtelim.

Flash Player güncellemelerine dikkat

Invisible Man, bankacılık uygulamalarının üzerini kaplayan görünmez katmanlar oluşturarak kullanıcı tarafından girilen tuş vuruşlarını kaydedebiliyor. Ayrıca Google Play Store uygulaması başlatıldığında kullanıcılardan kredi kartı numarasını girmelerini isteyen sahte bir katman görüntüleme yeteneği de var. Menü orijinal gibi görünse de girdiğiniz tüm bilgiler saldırgana gidiyor.
Yeni zararlı yazılıma karşı en kolay korunma yolu, sahte Flash Player güncellemelerini hiçbir zaman kurmamak. Yanlışlıkla yüklerseniz bile işletim sisteminin kritik bölümlerine erişim izni vermediğiniz taktirde sorun yaşamamış olursunuz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7407 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, kredi kartı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim