Anlık Bildirim

HTC akıllı telefon üretiminden çıkabilir

Sektörden gelen bilgiler HTC’nin marka lisanslama gibi bir stratejinin altyapısını kurduğunu gösteriyor. HTC U12 Life modeli farklı bir ortak tarafından üretilecek.

Yıllardır akıllı telefon pazarında varlık göstermeye çalışan ve geçmiş dönemlerini mumla arayan HTC önemli bir karar verebilir. Daha önce dile getirilen iddialar farklı bir şekilde yeniden gündeme geldi.

Strateji değişiyor

Üst üste her çeyrek dönemde zarar açıklayan ve bu alanda rekor kıran HTC bir türlü kendisini düze çıkaramadı. Beğenilen akıllı telefon hazırlamasına rağmen rakiplerinin gerisinde kalan firma satışlarda da hayal kırıklığı yaşıyor. Şimdiki adım ise maliyetleri düşürme adına önemli.

Gelen bilgilere göre HTC U12 Life adıyla piyasaya sürülecek olan ortaya seviye akıllı telefon bir Tayvanlı tedarikçi ile ortak üretilecek. Yani tasarım kısmı HTC’ye aitken üretim kısmı da bu tedarikçiye ait olacak.

Aslında bu ortaklık günümüzde sıkça görülüyor. Çinli TCL firması BlackBerry isim hakkını satın alarak üretimi tamamen üstlenmişti ve BlackBerry donanım işinden çıkmış sadece lisanslama kanalı haline gelmişti. Bu sayede akıllı telefon pazarında bir nebze de olsa silkinmeyi başarmıştı. Ortaklık aynı HTC’de olduğu gibi ilk dönem ekip çalışması şeklinde başlamıştı.

HTC’nin de benzer bir yol izleyebileceği düşünülüyor. Yakın zamanda firmanın pek çok çalışanı işten çıkarması da üretim kısmında bir revizyon yapıldığı iddialarını güçlendiriyor. Bu durumda HTC markası yine olacak ancak firma artık üretim maliyetlerini tamamen yeni ortağına devretmiş olacak. Belki bu yeni hamleyle HTC zararlarından kurtulmayı başarır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim