Anlık Bildirim

HTC halen mali durumunu toparlayamadı

Akıllı telefon dünyasında ses getiren modellere imza atan HTC, bir türlü tüketici ilgisini çekemiyor. Google Pixel 2 telefonlar da dahil HTC’nin modelleri düşük satış rakamlarına sahip.

Eylül ayında Google Pixel 2, HTC U 11 gibi telefonların sevkiyatları ile önemli bir yükseliş yaşayan HTC ne yazık ki Kasım ayında dip noktaya geri döndü. Firma yine düşüşlerde.

Fırsatlar devam ettirilemiyor

Açıklanan Kasım ayı raporlarına göre HTC geçtiğimiz ay toplamda 188 milyon dolarlık satış yaptı. Eylül ayında 215 milyon dolar, Ekim ayında da 200 milyon dolar olarak gerçekleşen gelirler yıl bazında yüzde 26 düşüş kaydetti.

Black Friday ve Cyber Monday gibi önemli etkinliklerin yaşandığı Kasım ayında satışların düşmesi oldukça dikkat çekici. Bunun anlamı Google Pixel 2, HTC U 11 gibi modellerin ilgi görmemesi demek. Samsung, Apple, LG, Sony gibi rakiplere karşı artık HTC varlık gösteremiyor. Özellikle Eylül döneminde yakalanan rüzgâr avantaja çevrilememiş gibi görünüyor.

Önümüzdeki dönemde HTC U 11 Life ve HTC U 11 Plus modelleri piyasaya çıkmış olacak. Ne var ki artık yeni nesil amiral gemilerin beklentisi oluşmaya başladığı için tüketiciler bu dönemde izle ve gör taktiği izliyor. Bu bakımdan HTC’nin yüksek satış rakamlarına ulaşması biraz zor gibi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3058 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, htc u 11 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim