Anlık Bildirim

HTC, maliyetleri düşürmek için 1.500 çalışanını işten çıkarıyor

Tayvanlı teknoloji devi HTC, yeniden kâra geçebilmek adına 1.500 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Şirket maliyetleri düşürerek finansal sorunlarını aşmayı planlıyor.
Tayvanlı mobil cihaz üreticisi HTC, akıllı telefon bölümünün önemli bir kısmını Google'a sattıktan sonra da telefon üretmeye devam etti. Ayrıca Vive sanal gerçeklik işinde de büyük yatırımlar yaptı. Ancak şirket son zamanlarda finansal açıdan sıkıntılı bir süreç geçiriyor.
Piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar bir türlü istenilen satış rakamlarına ulaşamayınca yıldan yıla gerileyen HTC artık Samsung ve Apple gibi şirketler için ne yazık ki büyük bir rakip olarak görülmüyor. Dolayısı ile şirketin Tayvan’daki üretim bölümünde çalışan 1.500 kişiyi işten çıkaracağını açıklaması sürpriz olmadı.

Şirket çalışanların yüzde 22'sine kapıyı gösterdi

HTC'nin Haziran ayı itibariyle dünya çapında yaklaşık 6.450 çalışanı bulunuyordu. Reuters’a göre, işine son verilecek çalışanlar şirketin toplam işgücünün neredeyse dörtte birini oluşturuyor. Tayvanlı şirketin akıllı telefon veya VR sektöründen çekilme gibi bir planı ise yok.
Bu kadar çok sayıda çalışan ile yolların ayrılması HTC'nin parasal anlamda tasarruf etmesine yardımcı olacak. Şirket, işten çıkarılan çalışanlara yardım etmeyi planladığını ve yeni iş bulmaları konusunda onlara destek olacağını da belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim