Anlık Bildirim

HTC ve Motorola: Apple gibi eski telefonlarımızı yavaşlatmıyoruz!

Apple'ın kasıtlı olarak eski iPhone'ları yavaşlattığını kabul etmesi gündemi meşgul etmeye devam ederken konuyla ilgili diğer büyük akıllı telefon üreticilerinden de açıklamalar geliyor.
Geçtiğimiz günlerde Apple'ın kasıtlı olarak eski iPhone'ları yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Şirket sonunda eski iPhone'ları yavaşlattığını doğrulayarak bunu neden yaptığını açıkladı. HTC ve Motorola, her ne kadar akıllı telefonları hakkında benzer bir konu gündeme gelmese de Apple gibi eski telefonlarını yavaşlatmadıklarını söylediler.
Her iki şirket de The Verge internet sitesine bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi. HTC, piller yaşlandıkça akıllı telefonları yavaşlatma konusunda bir girişimlerinin olmadığını söylerken Motorola sözcüsü de benzer şekilde CPU performansını düşürmelerinin söz konusu olmadığını belirtti.

Tüketiciler ayaklandı: 1 trilyon dolarlık tazminat davası!

Hatırlayacağınız üzere Apple geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak iPhone 6, iPhone 6S ve iPhone SE için böyle bir uygulamaya gittiğini kabul etmişti. Şirket bunu eski telefonların beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek için yaptığı söyleyerek kendini savundu.
Akıllı telefonlarda kullanılan piller doğal olarak zamanla yıpranarak daha az güç üretebilecek hale geliyor. Apple beklenmedik kapanmaları önlemek için bazı güncellemelerle işlemci frekansını düşürdüğünü itiraf etti.
Bu açıklama üzerine harekete geçen bir grup kullanıcı, şirketin tüketicileri daha yeni iPhone modeli almaları için kandırdığını belirterek dava açtı. Mahkeme salonlarına taşınan konuyla ilgili Apple'dan 1 trilyon dolar gibi rekor bir tazminat talebi var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6483 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, motorola ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim