Anlık Bildirim

Huawei, 2018'in ikinci çeyreğinde Apple'dan daha fazla akıllı telefon sattı

Geçtiğimiz ay dünyanın ikinci büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei hız kesmiyor. Gartner'ın yaptığı araştırmaya göre şirket yılın ikinci çeyreğind Apple'dan daha fazla telefon sattı.
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin yükselişi devam ediyor. Geçtiğimiz ay Apple'ı geçerek, dünyanın ikinci büyük akıllı telefon üreticisi olan şirket 2018'in ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satışlarında da Apple'ı solladı.

Honor'un etkisi büyük

Araştırma şirketi Gartner, 2018 yılının ikinci çeyreğindeki akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Çinli Huawei'nin %38.6 büyüme gösterdiği satışlarda, şirketin ana itici gücü olarak alt markası olan Honor gösteriliyor. Apple'ın satışları ise geçtiğimiz yıla göre %1 farkla neredeyse hiç değişmedi. Samsung'un ise akıllı telefon satışları %12.6 azalırken, şirket hala lider konumda.
Samsung, satışlarının yükselmesi için Galaxy Note 9'dan umutlu olsa da, geriden gelen Xiaomi satışlarını %55 oranında arttırmış durumda. İşletim sistemlerinde ise söyleyecek pek fazla bir şey yok. iOS'un pazar payı Apple'ın satışlarıyla doğru orantılı gidiyor ve geriye kalan tüm cihazlar Android egemenliğinde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5195 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cep telefonu, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim