Anlık Bildirim

Huawei: HongMeng işletim sistemi akıllı telefonlar için değil

Huawei, HongMeng işletim sisteminin akıllı telefonlar için geliştirilmediğini açıkladı. Şirket, Android'e alternatif olacağı belirtilen HongMeng'in endüstriyel kullanım için tasarlandığını söylüyor.
ABD'nin Huawei'ye uyguladığı ticaret yasağı sonrasında Çinli şirketin Android'e alternatif bir mobil işletim sistemi geliştirdiğine yönelik söylentiler çıkmıştı. HongMeng olarak adlandırılan işletim sisteminin gelecekte piyasaya sürülecek Huawei marka telefonlarda kullanılacağı düşünülüyordu ancak durum hiç de öyle görünmüyor.
Huawei Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Catherine Chen, Brüksel’deki bir basın toplantısında HongMeng'in aslında akıllı telefonlar için tasarlanmadığını belirterek, ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşına rağmen şirketin cihazlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam edeceğini söyledi.

HongMeng'in gelişim süreci önce başlamıştı

Chen, Hongmeng'in özellikle IoT (Nesnelerin İnterneti) için geliştirildiğini ve endüstriyel kullanıma yönelik olduğunu vurguladı. Ayrıca işletim sistemi ABD yaptırımları nedeniyle Android'e alternatif bulma konusu ortaya çıkmadan çok daha önce geliştirilmeye başlanmıştı.
Deneyimli yönetici sözlerini ise şöyle sürdürdü "Akıllı telefonlar için geliştirilen işletim sistemleri genelde on milyonlarca kod satırı içerir. HongMeng çok daha az - yüzbinlerce - içeriyor ve dolayısıyla çok güvenli. Ayrıca akıllı telefon işletim sistemine göre çok düşük gecikme süresine sahip."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11347 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cep telefonu, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim