Anlık Bildirim

Samsung, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de; Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi yerli üreticilerle mücadele ederek pazar payını yükseltmeye çalışırken Çinli bir mahkemenin kararı Samsung’un işinin pek de kolay olmadığını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl Huawei; şirketin ahize geliştirme bölümü olan Huawei Device’a ait bazı patentlerin Samsung tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle dava açmıştı. Dava hakkında kararını veren mahkeme Hauwei’in haklı olduğunu açıkladı.

 

Samsung’a ait üç birime ve iki adet de Çinli yerel üreticiye dava açan Huawei, davada Samsung’un patent ihlalinde bulunduğu ürünlerin satışının yasaklanmasını da istemişti ancak mahkeme sadece 11.6 milyon dolarlık tazminat ödenmesine karar verdi. Samsung’a karşı ilk kez bir davayı kazandığı için tam anlamıyla istediği sonucu elde etmese Huawei kararı memnuniyetle karşılarken, Samsung ise kararı değerlendirdikten sonra ne yapacaklarına karar vereceklerini açıkladı.

Dava sonucu ödenecek miktar Samsung gibi dev bir şirket için ciddi bir öneme sahip değil ancak birkaç yıl öncesine kadar Samsung’la rekabet etmesine ihtimal bile verilmeyen Çinli şirketlerden olan Huawei’in , hem Çin hem de dünya genelinde pazar paylarını arttırıyor olması ve geliştirdikleri patentli teknolojilerin Samsung tarafından kullanılır olması, Huawei’in ve diğer Çinli üreticilerin de artık akıllı telefon sahnesinde güçlü oyuncular olabileceğini gösterir nitelikte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim