Anlık Bildirim

Huawei resmi olarak açıkladı: Kendi işletim sistemimizi geliştirme planımız yok

Oldukça uzun bir süredir konuşulan, Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor iddiası resmi ağızdan yalanlandı. Şirketten yapılan açıklama şu an böyle bir planlarının olmadığı yönünde.
Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin kendi işletim sistemini geliştirdiği iddiaları yeni değil. Ancak özellikle ABD'nin ZTE'ye uyguladığı ticari ambargo sonrasında Huawei'nin ABD ile yaşayacağı olası bir anlaşmazlık durumuna hazırlık olarak kendi işletim sistemini geliştirdiği söyleniyordu. Ancak Huawei'nin Yazılım Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Wang Chenglu bu söylentileri resmi ağızdan yalanladı.

Android ve iOS ekosistemleri oldukça sağlam

Dr. Wang Chenglu, EMUI 9.0 lansmanından sonra kendisine yöneltilen mobil işletim sisteminizi geliştiriyor musunuz sorusuna açıklık getirdi. Kendi işletim sistemlerini geliştirmenin kolay olduğunu belirten Chenglu, ancak teorik olarak şimdilik böyle bir planlarının olmadığını ifade etti. Chenglu, Huawei'nin kendi işletim sistemini geliştirmeyeceğini iki sebebe bağlıyor.
İlk olarak işletim sistemlerinin en büyük zorluğunun teknoloji olmadığını belirten Chenglu, teknik olarak işletilebilir bir sistem tasarlamanın zor olmadığını söyledi. Asıl sorunun işletim sistemi ile uyumlu olacak şekilde desteklenen uygulamaların ekosisteminin geliştirilmesinde yattığını açıklayan Chenglu, Androd ve iOS'un büyümeye devam eden çok sağlam bir ekosistemlerinin olduğuna dikkat çekiyor.
Sağlam bir ekosistem oluşturmanın, işletim sistemiyle uyumlu olacak ücretli ve ücretsiz uygulamaları geliştirmeye istekli ortakları da beraberinde getirmesi gerektiğini söyleyen Chenglu, resmi ağızdan Huawei'nin en azından şimdilik mobil işletim sistemi geliştirme planının olmadığını nedenleriyle ortaya koymuş oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4176 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, mobil işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim