Anlık Bildirim

Huawei'nin akıllı telefonu Porsche Panamera sürdü

Huawei, yapay zeka destekli bir akıllı telefona otomobil kullandıran dünyadaki ilk mobil cihaz üreticisi haline geldi. İşte şirketin ilginç RoadReader projesinin detayları.
Çinli teknolojji devi Huawei, Porsche Panamera'yı sürücüsüz bir araca dönüştürmek için yapay zeka (AI) teknolojileriyle desteklenmiş Huawei Mate 10'un kullanıldığı "RoadReader" projesini duyurdu. Şirket bu sayede bir otomobili yapay zekalı akıllı telefona kullandıran dünyadaki ilk telefon üreticisi olmuş durumda.
Araç çevresini görmenin yanı sıra kedi, köpek, top veya bisiklet gibi binlerce farklı nesneyi ayırt ederek buna göre hareket edebiliyor. Huawei Batı Avrupa Pazarlama Sorumlusu Andrew Garrihy konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
"Akıllı telefonumuz nesne tanıma konusunda zaten olağanüstü. Kısa bir süre içinde ona araba sürmenin ötesinde yapay zeka (AI) yeteneklerini kullanarak bazı nesneleri görmesini ve onlardan kaçınmasını öğretebilir miyiz diye görmek istedik. Teknolojimiz bunu sadece 5 hafta içinde başaracak kadar zekiyse bunu başka ne mümkün kılabilir?"
RoadReader projesinin tüm detayları Şubat sonunda yapılacak olan 2018 Mobil Dünya Kongresi'nde sergilenecek. Ancak o zamana kadar aşağıdaki videoyu izleyerek merakınızı bir nebze de olsa giderebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6866 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim