Anlık Bildirim

Japonlardan yarı Android cep telefonu

Android işletim sistemi yavaş yavaş cep telefonlarında da yer almaya başladı. Üreticiler kısıtlı bir versiyon sunarak cep telefonlarının daha fonksiyonel olmasını istiyor.

Son dönemde bir cep telefonu olarak tasarlanmasına karşın temelinde Android işletim sistemi olan telefonlar görmeye başladık. Japon KDDI operatörünün INFOBAR xv adındaki telefonu buna son örnek.

INFOBAR xv özellikleri

İlk olarak 2003 yılında piyasaya çıkan INFOBAR özel uzunlamasına tasarımı ile operatörün en sevilen telefonlarından birisi olmuştu. Sonrasında 2007 yılında INFOBAR 2 piyasaya sürülmüştü. INFOBAR xv serinin üçüncü ve biraz daha akıllı olanı.

Telefonda 3.1 inçlik 800x480 piksel çözünürlüğünde bir ekran yer alıyor. Arka kamera 8MP çözünürlüğünde iken batarya da 1500mAh kapasiteli. Hafıza kartı ile 32GB’a kadar depolama alanı elde edilebilirken LTE ve WiFi bağlantıları mevcut.

Telefonun akıllı tarafı ise LINE mesajlaşma uygulamasının yüklü olması. Yine +messenger adında operatörler arası bir mesajlaşma uygulaması da var. Ayrıca akıllı bir sesli asistan da yer alıyor. Özel standa yerleştirildiğinde şarj olurken ekranda saat beliriyor. Bunun haricinde Google Play mağaza ve uygulama desteği mevcut değil yani ek uygulama yüklenmiyor.

INFOBAR xv modeli Ekim ayında piyasaya çıkacak ve fiyatı belli değil. Üreticilerin cep telefonlarını da kısmen akıllı hale getirip tüketici ilgisi çekmeye çalışmaları kayda değer. Google bir süre önce cep telefonlarını akıllandıracak KaiOS adındaki işletim sistemine 22 milyon dolarlık yatırım yapması gözlerden kaçmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12912 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kddi, infobar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim