Anlık Bildirim

Kaçakçılar drone kullanarak Çin’e 80 milyon dolar değerinde iPhone soktu

Teknolojinin tüm olanaklarından faydalanan kaçakçılar bu kez drone kullanarak Hong Kong’dan Çin’e 80 milyon dolar değerinde iPhone'u gizlice sokmayı başardı. Şebekenin dahiyane planı haberimizde...
Kaçakçılar "mesleklerini" icra etmek için neredeyse tüm teknolojik araçlardan faydalanıyor. Çin'deki bir grup kaçakçı drone kullanarak Hong Kong’dan Çin’in Shenzhen şehrine yaklaşık 80 milyon dolar değerinde iPhone'u gizlice sokmayı başardı. Operasyon, Shenzhen'deki gümrük memurlarının şebekeyi çökertmesiyle ortaya çıktı.
Ülkedeki yetkililer, drone kullanarak Hong Kong ve Çin arasına 200 metre uzunluğunda iki kablo çeken 26 şüpheliyi tutukladı. Çetenin, sınırın iki tarafındaki yüksek binalar arasında "uçan hat" kurarak 79.8 milyon dolar değerinde iPhone kaçırdıkları tespit edildi. Akıllı telefonları taşıyan çantalar bu kablolara bağlanıp Shenzhen'e çekiliyordu.

Sınırın üzerinden hat çektiler

Gece yarısından sonra operasyona başlayan kaçakçıların, 10'lu paketler halindeki iPhone'ları bir çeşit makara sistemiyle uçan hat üzerinden ülkeye sokmaya başladıkları belirtiliyor. Bu yöntemle gecede 15 bin iPhone'u Çin'e sokmayı başaran şebeke sonunda yakayı ele vermekten kurtulamadı.
Çin'de iPhone kaçakçılığı sıklıkla karşılaşılan bir durum. Daha önce de Çinli gümrük memurları üzerine sardığı 102 adet iPhone'u ülkeye sokmaya çalışan bir kadını tutuklamış ve bu kaçakçılık girişimi de başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6064 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim