Anlık Bildirim

Kripto para madenciliğine azalan ilgi TSMC’yi de vurdu

Bir dönem yonga üreticilerinin gelirlerini patlatan kripto para madenciliği şimdi ise zarara sokmaya başladı. TSMC son çeyrekte karında önemli bir düşüş yaşadı.

Son dönemde kripto para birimlerinin kırılgan yapısı yatırımcıyı kaçırmaya başladı. Bunun oyunculara olumlu üreticilere ise olumsuz etkisi olmaya başladı. TSMC gelirlerde düşüş yaşıyor.

Düşüş büyük

Yılın ikinci çeyreğindeki tablolara göre elde edilen net gelir 7.85 milyar dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek bazda yüzde 6 civarında düşüş yaşandı. Faaliyet karı ise 2.5 milyar dolar ile yüzde 19 düştü.

Yaşanan düşüş sermaye harcamalarını da etkiledi. Geçen yıl aynı döneme göre sermaye harcamaları yüzde 50 civarında düşüş yaşadı. Stokların elde kalması borçların da artmasına neden oldu.

Yılın ikinci yarısında TSMC sıkıntılı durumu atlatacak gibi görünüyor. 7nm sürecinde üretime başlayacak olan firmanın Apple A12 işlemcileri üreteceği bir süredir konuşuluyor. Hem yeni iPhone modellerinde hem de yeni iPad modellerinde yer alacak olan A12 işlemciler TSMC’ye iyi bir gelir bırakacak. Firma yılın üçüncü çeyreğinde 8.5 milyar dolar gelir bekliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5671 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc, tsmc earnings ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim