Anlık Bildirim

LG G6 beklentilerin altında kaldı

LG’nin büyük umutlarla geliştirdiği ve piyasaya sürdüğü amiral gemisi G6 rekabete yenik düştü. Firma amiral gemisinin beklendiği kadar satış yapamadığını itiraf etti.

Yeni amiral gemisi V30’un hazırlıklarını sürdüren ve Q adında yeni bir mini seriye başlayan LG bu arada önemli bir açıklama yaptı. LG G6 amiral gemisi ile ilgili açıklama aslında bir süredir analiz raporlarına yansıyan bir gerçeği ifade ediyor.

Halen zararda
 

İkinci çeyrek mali tablolarını paylaşan LG, amiral gemisinin beklendiği kadar iyi satış yapamadığını itiraf etti. Analiz raporları da bir süredir bu konuyu dile getiriyordu. Beğenilmesine rağmen özellikle Çinli rakiplerin hamleleri nedeniyle geride kalan LG G6, mobil bölümü zarardan kurtaramadı.

LG’nin ikinci çeyrekteki toplam geliri 12.9 milyar dolar olurken faaliyet karı da yüzde 14 artışla 588 milyon dolara yükseldi. Özellikle panel satışları ve beyaz eşya sektörü LG’nin yüzünü güldürdü.

Mobil bölüm ise zarar etmeye devam ediyor. İkinci çeyrekte 117 milyon dolar zarar haneye yazıldı. Pazarlama harcamaları, bileşenlerin fiyatlarının yükselmesi bölümü zorlayan etkenlerin başında geliyor. Yılın ilk çeyreğinde firma 14.8 milyon akıllı telefon satmıştı. İkinci çeyrek için satışların daha az olduğu ifade ediliyor.

LG’nin ümidi Kuzey Amerika kıtası. Kıtada satışlar sürekli artış gösteriyor. Orta seviye akıllı telefonların etkisiyle yıl bazında yüzde 13 artış yaşandı. LG Q6 ve Q8 modellerinin de iyi satışlar yapacağı düşünülüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5939 kez okundu.
30 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg g6 ve
2 etiket daha lg v30 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim