Anlık Bildirim

LG G6 modelinde kullanılacak ekran ortaya çıktı

Mobil tarafta LCD ekranlara önemli yatırımlar yapan ve amiral gemilerinde bu teknolojiyi tercih eden LG, sürekli yeni özellikler ile ekranlarını geliştiriyor. 5.7 inçlik yeni LCD ekran buna son örnek.

LG’nin geçen yılın aksine bu yıl ki amiral gemisinde modüler yapıdan tamamen vazgeçeceği ve maliyetleri düşüreceği iddiaları gündemdeki yerini korurken ilginç bir tanıtım geldi. LG G6 modelinde kullanılacak ekran bu olabilir.

Önceki Nesilden Daha Verimli 

LG Display iştirakinin bugün tanıttığı yeni LCD ekran 5.7 inç büyüklüğünde ve QHD+ olarak tanımlanan bir çözünürlüğe sahip. Yani 1440x2880 piksel. Bu çözünürlükte QHD ekranlara göre ekran aşağıya doğru bir miktar daha uzuyor.

1mm kalınlığa sahip olan LCD ekran, 18:9 görüntü oranına sahip. Mobil dünyada bu oran ilk kez kullanılıyor. En önemli avantajları ise daha yoğun bir görüntü tecrübesi ve gerçeklik sunması. Yeni ekran enerji kullanımında da yüzde 20 civarında bir tasarruf sağlıyor.

Ekran sağ-sol kenarları yüzde 20, alt-üst kenarları ise yüzde 10 oranında inceltilmiş. Bu bakımdan 5.5 inç boyutunda telefon kasalarına rahatlıkla sığabiliyor. Dokunmatik sensörleri ekrana entegre eden In-Touch teknolojisi sayesinde daha akıcı bir dokunma tecrübesi sunuluyor.

Yeni ekranın bu yıl piyasaya çıkacak LG G6 ve LG V40 amiral gemi modellerinde kullanılacağına şüphe yok. Firma genelde amiral gemi modellerinde kullanacağı ekranları daha önceden resmiyete kavuşturuyor. Elbette üçüncü taraf üreticilere de lisanslama yapılacaktır.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11169 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg display ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim