Anlık Bildirim
Sıradaki Video

LG K8 2017 incelemesi "Türk Telekom'a özel telefon"

Bu videoda LG ve Türk Telekom işbirliğinin ürünlerinden LG K8 2017'nin tasarımını ele alıyor, ekranı ve donanımlarından bahsediyor, pratik kullanım senaryolarıyla test ediyor, sınıyoruz.
Özel dedik ama aslında LG ve Türk Telekom’un iş birliği çerçevesinde donanımsal altyapısı, işletim sistemi ve yüklü gelen uygulamarıyla K8 2017’nin farklı bir versiyonu demek daha doğru olacaktır. Lafı uzatmadan X240Y model numarasıyla geçen telefonun kutusunu açalım.

Telefonun adı hariç detaya girilmeyen kutudan telefonun kendisi, bataryası, 5V 0.85 amper şarj adaptörü ve sert, pek dirayetli hissettirmeyen 1 metrelik Micro USB kablosu çıkıyor.
Kulaklık kablosu, yapısı ve hissiyatıyla maliyet odaklı olduğunu söylüyor adeta, şahsen böyle kulaklıklar kulağımda durmuyor benim. Ses tarafında baslar zayıf ve netlik ortalamanın altında, müzikseverler halihazırdaki kulaklıklarını tercih edeceklerdir, mikrofonu ise telefon görüşmeleri için işinizi görür.

K8 2017 gümüş, titan, altın ve lacivert rengi seçeneğine sahip, elimizdeki lacivert olanı, ülkemiz için bir de altın rengi mevcut.
14.4cm boyunda, 7.2cm eninde ve 8mm kalınlığındaki gövdesinde %66.1, açıkçası segmenti için de pek yüksek bir oran değil ama önyüzündeki 2.5D kavisli Corning Gorilla Glass 3 ile korunan yüzeyi karizmasını bir nebze kurtarmış. Üst barda ahize ve özçekim kamerası, altta geniş mi geniş barda sadece LG logosu var, 5 inç ekranlı bir telefon olmasına rağmen kavraması o kadar da kolay değil, en önemlisi bildirim ışığı yok, bu büyük bir eksi.

Sol üstte erişmesi ve basması zor ses ayarı butonları, üstte 3.5mm jack ve altta da Micro USB girişi var. Çerçevelerin kenarları alt ve üstten farklı olarak parlak malzemeden, tasarımsal anlamda telefona farklı bir kimlik kazandırmış. Çerçeve önyüzeye de uzandığından telefon çarpmaya, düşmeye daha dayanıklı hissettiriyor.

Arkasında lacivert, tırtıklı ve çıkarılabilir bir kapak var, dokusu sayesinde telefon elinizden öyle kolay kolay kayıp da düşmez. Üstte çok hafif çıkıntılı kamera, beyaz LED flaş ve açma kapama butonu var, parmakizi okuyucu değil. LG ve Türk Telekom logoları göze batmayacak tonlarla işlenmiş, sol alttaki mono hoparlörü de unutmayalım.

Çıkarılabilir kapağın altında yine çıkarılabilir batarya, Nano SIM ve Micro SD kart girişi var, 32GB’a kadar hafızayı arttırabiliyorsunuz.

5 inç 1280x720, 720P çözünürlükte IPS LCD bir ekran var karşımızda, 293PPI piksel yoğunluğuyla ekran gayet net, bir şeyler okurken yorulmuyorsunuz. Renkler doğruluktan yana, beyazlar beyaz, siyahlar segmenti için gayet derin.
Bakış açıları ise segmenti için muazzam, renkler milim sapmıyor, segmentinin ötesinde kesinlikle On-cell yapıda olması vesilesiyle yüzeye daha yakın olduğundan içerikler daha canlı görünüyor. Maksimum ışığı için ortalama diyebilirim, sonuna kadar açtığınızda güneş altında görünür kalıyor ama bir iki tık daha yükseltebilsem diyorsunuz.

Ekrana global versiyonundaki Snapdragon 425 değil MediaTek MT6735 güç veriyor, MediaTek çözümü %10 civarı daha zayıf. Tasarruf odaklı 4 Cortex A53 çekirdeği 1.25GHz’e kadar çıkabiliyor, tam yük altında 3 çekirdek 1GHz’de aktif görev yapıyor, yüksek ısılara ulaşmamasına rağmen agresif bir şekilde hız düşmesi tuhaf doğrusu.
Grafik tarafında ise tek çekirdekli Mali T720 kullanılmış. Telefon 4.5G destekli, modemse Cat 4 bir modem, 150Mbit indirme ve 50Mbit yükleme hızına sahip.
Ağır oyunlardaki performansı zayıf, Real Racing 3 açıkçası oynanabilecek kadar seri çalışmıyor, Modern Combat 5’te bir tık daha iyi ama yine de oynanabilir bir hız yok. Hill Climb Racing gibi eğlence odaklı oyunlarda ise gayet akıcı.

Yongaya 1.5GB RAM ve 16GB dahili depolama eşlik etmiş, segmenti için şaşırtıcı değil ama benzer fiyatta 2GB RAM’li çok rakibi var.

Arkada 13MP, f2.0 diyafram açıklığına sahip, oto fokuslu, 720P 30 kare/saniye video çekebilen ana kamera, önde 5MP, f2.4 diyaframlı, yeterince geniş açılı 480P 30 kare/saniye video çekebilen özçekim kamerası var.

Kamera hızlı açılıyor, arayüzü ise fazlasıyla sade, beklemediğim bir şey değildi gerçi. Ortalama bir hızla odaklanıyor, bol ışık altında netlik anlamında paylaşılabilir şeyler çekebiliyor. Renkler ise biraz soluk tarafta, ışık dengesi iyi. Az ışıklı ortamlarda segmentinin üstünde, hareketli sahnelere ise pek gelmiyor ama hissedilir bir noise da oluşturmuyor. Dinamik aralığı yine fiyat segmenti itibarıyla zayıf. Video çekiminde keskinliği 720P için ortalamanın bir tık üstünde diyebilirim, dinamik aralığı ise zayıf. Odaklama hızı iş görür ama bazı sahnelerde tekrar tekrar odaklanmaya yeltenebiliyor.

Ön kameranın netliği ve detay gücü 5MP bir kamera bu dedirtecek düzeyde değil, ışık ve renk dengesi ise başarılı. Çektiği videolar detaydan yoksun ancak ışık ve renk dengesi, dinamik aralığı, bunlar segmenti için iyi.

Genel anlamda segmentinden beklenebilecek bir başarımı var, aynı segmentte daha iyileri var mı, evet var, bunu da belirtmek gerek.

Android 6.0 üzerine kurulu arayüzde herhangi bir özelleştirme yok, Türk Telekom uygulamaları haricinde, ki kaldırılabiliyorlar, bu güzel bir şey, çift dokunuşla uyandırma haricinde kullanıma yönelik bir ekstra yok. Arayüz seri çalışıyor, çoklu görev performansı akıcı, açıkçası durup da beklediğim olmadı pek. Global versiyonun Android 7.0 ile geldiğini belirteyim, burada MediaTek yongasına bağlı olarak Türkiye’deki K8 2017 Android 6.0’lı.

Mono hoparlörün konumu iyi, elle kapatılabilecek bir yerde değil, kapasanız da öyle çok boğulmuyor zaten. Ses yüksekliği çaldığında duyabileceğiniz kadar yüksek, profili ise cılız, detaylar ve basların üzerinden geçiyor. Kulaklık çıkışı ise yine giriş segmenti kulaklıklarınız için yeterli detay ve gücü sağlayabilecek seviyede.

8mm’de 2500mAh batarya segmenti rakipleriyle karşılaştırırsak eğer normal. Günün büyük kısmında hücresel veri kullanmak üzere, sosyal medya ve mail takibi, yarım saat kadar telefon görüşmesi, 20-30 fotoğraf ve 3-4 dakika kadar video çekimiyle beraber 4 saat civarı ekran süresi elde ettim, günü ucu ucuna kurtarıyorsunuz. Telefonun tam şarjı ise 2 saat 20 dakika civarı tutuyor.

802.11n standardındaki Wi-Fi modülünün bağlantı gücü normal, yalnız modem/router ayırt edebiliyor bazen. Bluetooth 4.2 ve GPS’de ise herhangi bir sorun yok. Sevenleri için ekleyeyim, telefonda FM Radyo var.

LG K8 2017, giriş segmentine hitap eden, segmentinden beklenebilecek başarımı gösterebilen bir telefon, öne çıkan niteliği olarak ekranını gösterebilirim, ışık şiddeti o kadar değil ama renkleri ve açıları olsun gerçekten iyi. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla K8 2017’yi Türk Telekom üzerinden 799 lira peşin fiyatıyla satın alabiliyorsunuz, piyasada da o civarlarda zaten. 750-850 lira aralığında ise mesela 5.5 inç Full HD ekranlı Alcatel OneTouch Idol 3, 5 inç Full HD ekranlı, Snapdragon 430 ve 2GB RAM’li Lenovo K6, yine 5.5 inç Full HD ekranlı, 3000mAh bataryalı Lenovo Moto G4 ve paralel ithalat garantisini pek tasvip etmiyorum ama Xiaomi Mi 4 gibi Snapdragon 801’li hayli güçlü rakipleri var.
LG K8 2017, başarılı ekranı hariç segmentinden beklenebilecek özelliklere sahip, fiyatı olsun, nitelikleri olsun pek ayırıcı bir özelliği yok ancak tercih listenizde bulunabilir.

Böylelikle bir inceleme videomuzun daha sonuna gelmiş olduk, bir sonraki videoda görüşmek üzere hoşçakalın.
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim