Anlık Bildirim

LG Mobile büyük kayıp yaşıyor

Bu yıl da akıllı telefon pazarında istediğini bulamayan LG Mobile, kayıplar yaşamaya devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreğindeki gelir kaybı yüzde 23 civarında oldu.

Bu yıla akıllı telefon pazarına yeni bir soluk getireceğini düşündüğü amiral gemisi G5 ile başlayan LG Mobile, bununla birlikte aradığını yine bulamadı ve hayal kırıklığına uğradı. ABD pazarında başarılı işler yapsa da genel tablolarda düşüş büyük oldu.

Zarar Derinleşiyor

Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 13.5 milyon adet akıllı telefon satıldı. Elde edilen gelir 2.3 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 23 kayıp yaşandı. Düşen satışlar nedeniyle faaliyet zararı 389 milyon dolar olarak kayıtlara geçirildi. Bu yıl ABD pazarına biraz daha fazla önem veren firma yüzde 14 civarında bir artış yakalamayı başardı.

Üçüncü çeyrekte en fazla katkı LG X ve LG K serilerinden geldi. Firma yılın dördüncü çeyreğinde de serileri ön plana çıkarmayı düşünüyor. Yeni amiral gemi modeli LG V20 ise dördüncü çeyrek dönemine sarktığı için tablolarda görünmüyor.

Firma özellikle Galaxy Note 7 faciası sonrasında LG V20 modeline olan talebin artacağını düşünüyor. Yazlım ve donanım güvenliği açısından sayısız testten geçirilen LG V20 modeline firma çok güveniyor. LG V20 ve diğer serilerin özellikler dördüncü çeyrekte kayıpları azaltacağı düşünülüyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7027 kez okundu.
45 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg mobile ve
2 etiket daha lg v20 Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim