Anlık Bildirim

LG, esnek OLED ekranlara 1.75 milyar dolar yatırım yapıyor

Ekran teknolojileri sektöründe, son dönemde önemli bir geçiş süreci yaşandığını görüyoruz. Özellikle mobil cihaz ve giyilebilir cihaz sektöründe esnek OLED ekranlara ilgi fazla.

Son yıllarda esnek OLED ekranlara olan ilgi artmış durumda. Henüz bükülebilen tarzda ekranlar göremedik ancak Galaxy Edge serisi, G Flex serisi, giyilebilir cihazlar gibi pek çok kategoride kavisli ekran tasarımları sıkça kullanılıyor. Bu yüzden de, talep yükseliyor.

Yükselen bu talebe karşılık verebilmek açısından, LG de esnek OLED panellere yatırımını artıracağını duyurdu. Firma, yakın gelecekte LCD ekranların yerini alması beklenen esnek OLED panellere 1.75 milyar dolar yatırım yapma kararı aldı.

LG, OLED panel sektöründeki yükselişe yetişemediğini bir süre önce itiraf etmiş ve yatırımlarını artırma kararı almıştı. Yeni haber, bu açıklamanın sonrasında geldi. Firma, küçük ve orta boyutlu esnek OLED ekranlar için Güney Kore’de yeni bir üretim tesisi inşa ediyor.

E6 üretim bandı, 2018 yılında tamamlanacak ve aynı yılın ikinci yarısında hacimli üretime başlayacak. Üretim bandının aylık olarak 15 000 panel çıktısına sahip olması bekleniyor. Üretimin artması ile birlikte, LG’nin OLED panel sektöründeki pazar payı da büyüyecek.

Bugüne kadar daha çok LCD sektörüne yatırım yapan firmanın gelirinin sadece yüzde 10’u OLED üretiminden geliyor. Sektörde lider şüphesiz Samsung ve önümüzdeki yıl yeni iPhone serisi için OLED panel ihalesi söylentisi var. LG’nin bu alanda yapacağı yatırımlar büyük önem taşıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim