Anlık Bildirim

LG genel olarak karda mobil olarak zararda

Genel anlamda beyaz ev eşyaları ve televizyon satışlarında rekorlara imza atan LG, iş mobil bölüme gelip dayanınca aynı başarıyı gösteremiyor. Hatta zarar ediyor.

Yıllardır beğenilen akıllı telefonlar geliştirmesine karşın bir türlü istenen başarıyı elde edemeyen LG, 2017 yılını da hüsranla kapattı. Mobil alandaki hayal kırıklığına rağmen diğer bölümler firmayı yukarı taşıyor.

Hep zarar

Geçen yıla ait yayınlanan mali raporlara göre LG’nin toplam satış geliri 55.4 milyar dolar olarak gerçekleşti ve firma tarihindeki en yüksek rakam oldu. Toplam faaliyet karı da 2.23 milyar dolar ile tarihteki ikinci yüksek seviyesine ulaştı.

Yıl genelinde en fazla geliri 17.3 milyar dolar ile beyaz eşya ve iklimlendirme bölümü elde etti. Televizyonların olduğu eğlence bölümü ise 16.8 milyar dolar gelir getirdi. Mobil bölüm 10 milyar dolar gelir getirirken yıllık faaliyet zararı açıklanmadı ancak toplamda bir milyar dolara yaklaştığı tahmin ediliyor.

Geçen yılın son çeyreğine bakacak olursak elde edilen gelir 15 milyar dolar olurken faaliyet karı da 330 milyon dolar olarak gerçekleşti. Çeyrek dönemde mobil bölüm 2.7 milyar dolar satış geliri ve 192 milyar dolar da faaliyet zararı elde etti. Yani aslında mobil bölüm hiç kar getirmese bile zarar etmediği takdirde firmaya tarihi faaliyet karı rekoru getirebilecek durumdaydı.

LG’nin genel anlamda kar etmesi ve mobil bölümün zararlarını kapatıyor olması büyük bir yeniden yapılanma gerektirmedi. Bununla birlikte firma mobil tarafta önemli bir strateji değişikliği yaptı. Artık amiral gemi modelleri her yıl değil sadece ihtiyaç olduğu zaman piyasaya sürülecek.

Bu bağlamda MWC 2018 fuarında daha iyileştirilmiş bir LG V30 versiyonunun karşımıza çıkabileceği belirtiliyor. Asıl amiral gemisi LG G7’nin ise Mayıs-Haziran döneminde piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2734 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg g6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim