Anlık Bildirim

LG rekor kırıyor, mobil bölüm yerinde saymaya devam ediyor

LG’nin kanayan yarası olan mobil bölüm bir türlü kendisine gelemedi. 11 çeyrektir sürekli zarar eden bölüm firmanın çıkışına da engel oluyor. İlk çeyrek raporları da iç açıcı değil.

Mobil bölümü bir türlü ayağa kaldırmayı başaramayan LG, genel anlamda rekor gelirler elde etmesine rağmen bu bölümde halen daha zararı kapatamadı. Son çeyrekte de bölüm zarar açıkladı.

Kanayan yara

Özellikle üst seviye televizyon pazarında Samsung’u yakalayan ve başarılı OLED satışları yapan LG, beyaz eşya satışlarının da katkısıyla yılın ilk çeyreğini rekorla kapattı. 14 milyar dolar civarında gelir elde eden firma 1 milyar dolar civarında da faaliyet karı gördü. Bu rakam 2009 yılından bu yana en yüksek çeyrek karı oldu.

Mobil bölüm ise üst üste 11 çeyrektir zarar ediyor. Son çeyrekte 2 milyar dolarlık gelir elde eden bölüm 126 milyon dolar civarında bir zarara girdi. Bu dönemde 11.4 milyon akıllı telefon satışı yapıldı. Ne LG G6 ne de LG V30 modelleri yılın ilk çeyreğine etki edemedi.

LG halen kanayan yarasına bir çözüm bulmuş değil. Haftaya LG G7 amiral gemisi, sonrasında ise Q7 ve V35 modelleri tanıtılacak ancak Çin’den gelen yoğun rekabet nedeniyle firma beklenti içerisine giremiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6529 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, lg q1 2018 ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim