Anlık Bildirim

LG, "tam boy çerçevesiz ekran" patenti aldı

LG'nin aldığı son patent, boydan boya ekran teknolojisinin yakında hayatımıza gireceğini gösteriyor. Patente göre LG, ahize için ayrılan küçük çentiğin dışında ön yüzü tamamen ekranla kaplayacak.

LG, 'tam boy çerçevesiz ekran' patenti aldı Tam Boyutta Gör

Günümüz akıllı telefonlarında ince çerçeveli tasarım anlayışı moda olmuş durumda. Bazı akıllı telefon üreticileri, çerçeveleri inceltmek için çentikli tasarıma geçti. Ön yüzde ekrana ayrılan alanın artması için parmak izi okuyucuları arka bölüme yerleştirdiler ya da tamamen kaldırdılar. Peki bu trend nereye kadar gidecek? LG’nin aldığı patent, bir sonraki akımın çerçevelerin tamamen ortadan kaldırılacağını gösteriyor.

LG’nin aldığı patent, firmanın tam boy ekran üretimi hazırlığında olduğunu gösteriyor. Patent görsellerine baktığımızda sadece ahize için ayrılan bir boşluğun olduğunu, geri kalan kısmın tamamen ekrandan oluştuğunu görüyoruz.

Vivo Apex görseli

LG’nin patentini aldığı tam boy ekran, çentikli ekranlara göre daha mantıklı görünüyor. Çentikli tasarımlara göre görüntü kaybı minimuma indirilecek. Alınan patentte fiziksel ölçüler yazmıyor. Çizim görüntülerine baktığımızda ekrandaki boş bölgeye ahize ve bir takım sensörlerin sığacağını söyleyebiliriz. Ancak o bölgeye ön kameranın yerleştirilmesi pek mümkün durmuyor.


MWC 2018’de sergilenen konsept telefon Vivo Apex, LG’nin patentini aldığı teknolojiye benzer şekilde çerçevesiz bir ekrana sahip. Üstelik ekranda herhangi bir çentik ya da boş bölge de bulunmuyor. Vivo Apex'in ön kamerası, telefonun üst kenarına Mazda farları gibi gizlenmiş. Kamera uygulaması açıldığı zaman kamera yuvası yukarı doğru kalkıyor. Parmak izi okuyucu da ekrana entegre edilmiş. Vivo Apex, sahip olduğu teknolojiler ile gelecek neslin öncüsü olacak gibi duruyor. Ön yüzün tamamen ekrana ayrıldığı telefonlar, ilerleyen yıllarda hayatımızın bir parçası haline gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4534 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lg, ekran ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim