Anlık Bildirim

MWC 2013: Huawei Ascend P2 tanıtıldı

MWC 2013: Huawei Ascend P2 tanıtıldı
Geçmişten günümüze pek çok söylentiye konu olan Ascend P2, Huawei'ın Barcelona'da düzenlediği basın konferansı kapsamında resmiyet kazandı.
Fiziksel özelliklerle başlamak gerekirse, 136.2 mm uzunluğunda, 66.7 mm genişliğinde, 8.4 mm kalınlığında ve yaklaşık 122 gram ağırlığında tasarlanan Ascend P2'de, 4.7-inç büyüklüğünde ve önceki söylentilerin aksine 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekrana yer verilmiş. Ekran, 1000:1 kontrast oranı, 500-nit parlaklık seviyesi ve 315 ppi piksel yoğunluğu sunduğu gibi NTSC renk gamutunun %71'ini görüntüleyebiliyor. Corning Gorilla Glass 2 ile darbe ve çizilmelere karşı dayanıklı hale getirilen ekrana, Huawei'ın ''Magic Touch'' olarak isimlendirdiği teknoloji eşlik ediyor. Bu teknoloji sayesinde, ellerimizde eldiven olsa dahi ekranın verdiğimiz komutları sorunsuzca algılayabildiği belirtiliyor. Ortamdaki ışık seviyesine göre parlaklığını ayarlayabilen ekranın hemen altına ise Android'e özel üç adet dokunmaya duyarlı menü tuşu yerleştirilmiş durumda.
1.5 GHz saat hızında görev yapan dört çekirdekli (ARM Cortex-A9) HiSilicon K3V2 platformunun ve 1 GB RAM'in güç verdiği Ascend P2, Android 4.1.2 ''Jelly Bean'' mobil işletim sistemini ve Huawei Emotion v1.6 kullanıcı arayüzünü beraberinde getiriyor.
Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS / A-GPS / GLONASS ve NFC (Near-Field Communication) gibi güncel teknolojileri bünyesinde barındıran Ascend P2'nin ön yüzünde 1.3 megapiksel çözünürlüğünde; arka yüzünde ise 13 megapiksel çözünürlüğünde BSI-CMOS sensörlü kamera konumlandırılmış. Otomatik odaklama, loş mekanlarda çekim için LED flaş ve Full HD hareketli görüntü kaydı özellikleri bulunan ana kamera, HDR modunda çekimler gerçekleştirebiliyor. Akıllı telefonun kuşkusuz en dikkat çeken yönü sahip olduğu LTE (Cat 4) alt yapısı desteği. LTE (Cat 4) desteği ile akıllı telefon, hücresel ağ üzerinden 150 Mbps'a varan indirme hızına olanak tanıyor.
Yukarıda verdiğimiz bilgilere ilaveten Ascend P2, 16 GB dahili depolama alanına ve 2420 mAh kapasiteli bataryaya sahip. Depolama alanı, bellek kartları yardımıyla arttırılamayan akıllı telefon, QPC (Quick Power Control) ve ADRX (Automated Discontinuous Reception) enerji tasarruf teknolojileri sayesinde emsallerine göre %25'lere varan oranlarda daha hızlı şarj olabiliyor. Akıllı telefonun, 2013'ün ikinci çeyreğinden itibaren 399 Euro'dan Avrupa pazarına siyah ve beyaz renk seçenekleriyle giriş yapması bekleniyor.
MWC 2013: Huawei Ascend P2 tanıtıldı
MWC 2013: Huawei Ascend P2 tanıtıldı
MWC 2013: Huawei Ascend P2 tanıtıldı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4291 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim