Anlık Bildirim

Metal kasalı Galaxy A3 ve A5 resmileşti

Uzun süredir bilgileri internete sızan ve Galaxy Alpha çizgisinden devam eden Samsung'un premium tasarım ögelerine sahip yeni Galaxy A serisinin ilk iki modeli dün itibariyle resmiyete kavuştu.

Samsung, metal çerçeveli Galaxy Alpha ve Galaxy Note 4 modelleri ile premium tasarım anlayışını kenarından bizlere göstermişti. Galaxy A serisi ise tamamen metal alaşımlı kasa sunması ile dikkat çekiyor. Ancak bu kez de modellerin donanımı orta seviyede kalmış. Yani halen piyasada amiral gemi donanımına sahip metal kasalı bir Samsung akıllı telefonu bulunmuyor. Tabi yaygın satışa çıkmayan Windows Phone işletim sistemli ATIV S modelini hariç tutuyoruz.

Galaxy A3 ve A5 olarak isimlendirilen cihazlar bahsettiğimiz gibi orta seviye özelliklere sahip. Ancak metal kasa ve Super AMOLED ekran ögeleri ile sınıfında farklılaşmaya çalışacak. Kasa tasarımı nedeniyle arka kapağın ve bataryanın çıkarılamadığı tahmin ediliyor. 

Galaxy A3 modelinde 4.5 inçlik 960x540 piksel Super AMOLED ekran yer alırken, 1.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli bir işlemciden gücünü alıyor. Arka kısımda 8MP çözünürlükte kamera, ön kısımda 5MP çözünürlükte kamera bulunduran modelde 1GB RAM ve 16GB artırılabilir hafıza yer alıyor. Model enerjisini 1900mAh gücünde bir batarya ile karşılıyor. Ultra Power Saving Mode özelliği ile kullanım süresini bir miktar daha uzatmak mümkün.

Android 4.4 işletim sistemi üzerinde çalışan model Samsung tarafından geliştirilen özçekim odaklı yazılımları da beraberinde getiriyor. Ayrıca 3G ve LTE Cat 4. altyapılarına da destek sunuluyor. Metal tasarım sayesinde ince bir profile de sahip olan Galaxy A3 6.9mm kalınlığında ve 110gr ağırlığında. 

Galaxy A5 modelinde ise 5 inçlik Super AMOLED HD ekran bizi karşılarken, 1.2GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli bir işlemci gerekli gücü sağlıyor. Modelin arka kısmında 13MP çözünürlükte, ön kısmında ise 5MP çözünürlükte kamera mevcut. Çeşitli yazılımlar ile Samsung Galaxy A serisini özçekim odaklı hale getirmiş görünüyor. 

2300mAh gücünde bir batarya bulunduran cihazda 2GB RAM ve 16GB artırılabilir hafıza kullanıldığını görüyoruz. Yine 3G ve LTE Cat 4. altyapılarına destek mevcut. Android 4.4 işletim sistemi yanında Ultra Power Saving Mode özelliği de unutulmamış.

Galaxy A5 incelik konusunda da sınıfının en iyilerinden birisi olmaya aday. Modelin kasa kalınlığı 6.7mm olarak belirlenirken ağırlığı da 123gr civarında. Kasım ayında satışa sunulacak modellerin 350 Avro ve 450 Avro şeklinde fiyat etiketine sahip olacağı tahmin ediliyor.  
Metal kasalı Galaxy A3 ve A5 resmileşti



Kaynak:http://global.samsungtomorrow.com/?p=44062 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3981 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy a5 ve galaxy a3
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim