Anlık Bildirim

Microsoft CEO'su Satya Nadella: Windows Phone'da hala gelecek var!

Microsoft'un patronu Satya Nadella öldü denilen Windows Phone platformunda hala bir umut olduğunu söylüyor. Nadella, Surface Phone'la tamamen farklı form faktörüne sahip bir cihaz geleceğini ima etti.
Windows telefonların artık sonun geldiği düşünlüyor ve gidişata bakılırsa bu pek de yanlış değil. Ancak herkes Android ya da iOS'a geçerken Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, mobil tarafta şirketin hala bir geleceğinin olduğunu fakat her şeyin tamamen farklı olarak şekillenebileceğini söylüyor.
Business Insider ile yapılan bir röportajda Nadella, Windows 10'un tüm cihazlar için oluşturulmuş bir işletim sistemi olduğunu tekrarladı ve uzun bir süre sonra tüketicilerin şirket stratejisinin önemli bir parçası olduğundan bahsetti. Kendisi tüketiciler için yeni bilgi işlem formları inşa etmek istediklerini söylüyor. Ancak, bunların her birini bağımsız bir bilgisayar olarak düşünmediklerini de ekliyor.
Bu yeni cihaz türüyle aslında tam olarak neyi kastettikleri netleşmese de Microsoft, Surface serisiyle yeni form faktörlerinin öncüsü haline gelmiş durumda. Söylentiler şirketin Surface Phone ile aynı şeyi yapmayı planladığını gösteriyor.

Surface Phone bir dönüm noktası mı olacak?

Surface Phone'un form faktörü üzerinde spekülasyon yapmak için henüz erken olmasına rağmen gelen haberler Microsoft'un normal bir telefondan daha fazlasını yapmak istediğini gösteriyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynaklar, şirketin bir dizüstü bilgisayar gibi başka bir form faktörüne dönüşebilecek bir cihaz oluşturmanın yollarını aradığını söylüyorlar.
Bu akıllı telefonların daha büyük bir ekrana bağlandığında bir PC olarak kullanılabilmesine izin veren Continuum isimli Windows 10 Mobile özelliğiyle mümkün olabilir. Ayrıca ARM yongaları üzerinde tam Windows 10 deneyiminin sunulmaya başlaması, Microsoft'un bu alanda daha fazla ilerlemesinin önünü açabilir.
Nadella sözlerine şöyle devam ediyor: "Çevrenizde çok sayıda ekran ve bilgisayarınız olduğunda, hareket kabiliyetiniz, bir birey veya ekip olarak işinizi yapma olanağınız var. Bu yüzden, Windows 10'dan bahsederken artık bir cihaz işletim sistemi değil, tüm cihazlarınız için bir işletim sistemi olduğunu söylüyoruz. Sadece yeni şeyleri hayata geçirmek için mücadele vermiyor aynı zamanda hayatınızdaki çok sayıda cihazın sosyal karmaşıklığıyla başa çıkabilmeniz için de çalışıyoruz".
Ne yazik ki tüm bunları hepsi Microsoft'un mobil cihazlar konusunda bir geleceğe sahip olduğunun ipuçlarını verse de şu an için ortada elle tutulur birşey yok. Platformun üzerindeki belirsizlik bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5659 kez okundu.
54 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim