Anlık Bildirim

Microsoft, Windows Phone kullanıcılarının yarasına tuz bastı

Yazılım devi Microsoft'un neredeyse üvey evlat muamelesi yaptığı Windows Phone platformu için bir kötü haber daha geldi. Şirket planların değiştiğini ve yeni yapıların gelmeyeceğini açıkladı.
Microsoft'un önümüzdeki süreçte yeni bir mobil cihaz çıkarmayı ve akıllı telefonları için yeni özellikler sunmayı düşünmediğini doğrulaması sayesinde zaten bir süredir Windows Phone ekosisteminin öldüğünü biliyorduk ancak şirket en azından yeni yapılarla mobil ortamda Windows Insider programını yaşatma sözü vermişti.
Ancak planlar değişmiş durumda şimdi Windows Insider programına kaydolan Windows 10 Mobile kullanıcıları için yeni yapıların gelmeyeceği ortaya çıktı. Microsoft yetkilisi Brandon LeBlanc, Ekim ayında "mobil cihazlar için yeni yapılar çıkarmaya devam edeceğiz" sözü verdiği halde bu hafta başında Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "hiçbir mobil yapı gelmiyor" dedi.

Şaşırtıcı bir gelişme değil

Yazılım devinin Windows 10 Mobile için Windows Insider programını kapatması, özellikle kullanıcı tabanının son 12 ayda önemli ölçüde azaldığı göz önüne alındığında pek de sürpriz sayılmaz. Microsoft'un mobil platformu için özellik güncellemeleri yayınlamaması kullanıcıları Android ve iOS'a yöneltti. Hatta şirketin önemli isimlerinden biri olan Joe Belfiore bizzat kullanıcılara farklı bir işletim sistemine geçmelerini önermişti.

Yazılım devi iOS ve Android'e odaklandı

Pazar araştırma şirketleri Windows 10 Mobile'ın pazar payının %0 olduğunu söylüyor ve Microsoft, önümüzdeki yıl yaşam ömrünü tamamladığında platformu tamamen kaderine terk edecek. Daha da önemlisi, Windows Phone 8.1 desteği Temmuz 2017'de sona erdi ve şimdi güvenlik güncellemeleri sadece Windows 10 Mobile için yayınlanıyor.
Microsoft şu an mobil kanatta genellile iOS ve Android için uygulama geliştirme ve bu platformlar için hizmetler sunmaya odaklanmış durumda. Ayrıca yazılım devinin merakla beklenen Surface Phone üzerinde çalıştığına inanılıyor ancak bu konunun henüz doğrulanmadığını belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8979 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim