Anlık Bildirim

Nexus 6'da parmak izi tarayıcısı bulunmasını Apple'ın engellediği ortaya çıktı

Nexus 6'da parmak izi tarayıcısı bulunmasını Apple'ın engellediği ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
Eski Motorola CEO'su Dennis Woodside Nexus 6 modeliyle ilgili bazı itiraflarda bulundu. Motorola üretimi Nexus 6'da son zamanlara kadar parmak izi tarayıcının koyulması planlandığını anlatan Woodside daha sonra Apple'ın sensörü tedarik eden firmayı satın alması ile bu hamleden son aşamada vazgeçildiğini anlattı.

Daha önce Motorola Atrix 4G modelinde parmak izi okuyucu kullanmıştı. Nexus 6'nın geliştirildiği dönemde ise Apple tedarikçi Authentec'i 365 Milyon dolar ödeyerek satın almıştı, Dennis Woodside ise Authentec dışındaki parmak izi okuyucu sensör tedarikçilerinin isteklerini karşılama potansiyeline sahip olmaması sebebiyle Nexus 6'dan parmak izi okuyucu sensörün çıkarıldığını söyledi. Son aşamaya kadar parmak okuyucu sensörün arka kısımda bulunan Motorola simgesinin olduğu kısma yerleştirilmesi düşünülüyormuş, ancak satın alma sonunda bu kısma eklenmesi gereken sensör yerine Motorola simgesi eklenmesi uygun görülmüş.

Sensörün tedarik edilebileceği pazar büyüdüğü için bir sonraki Nexus cihazında Google böyle bir hamle yapmak isterse yeni Nexus modelinde parmak izi okuma özelliğini görebiliriz, fakat teknoloji devinin nasıl bir yol izleyeceği şimdilik merak konusu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1334 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim