Anlık Bildirim

Samsung telefonlar için ekrana gömülü parmak izi tarayıcı başka bahara kaldı

Galaxy Note 9'da ekrana entegre parmak izi tarayıcısı bekleyenlere kötü bir haberimiz var. Raporlar, Samsung'un bu teknolojiyi en erken Galaxy S10 modelinde kullanacağını söylüyor.
Bugüne kadar ekrana gömülü parmak izi tarayıcıları hakkında birçok şey yazılıp çizildi lakin global anlamda büyük üreticilerin telefonlarında bir türlü bu teknolojiyi göremedik. 2017 yılının sonlarına yaklaştığımızda ise mobil, PC ve otomotiv endüstrilerindeki kullanıcı deneyimlerini optimize etmek için kurulan biyometri teknolojisi şirketlerinden biri olan Synaptics, Clear ID FS9500 isimli dünyanın ilk ekrana gömülü parmak izi tarayıcısını duyurdu. 
Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı kullanan ilk firma ise Çinli Vivo oldu. BBK çatısı altında faaliyet gösteren Vivo, Ocak ayında düzenlenen CES 2018 fuarında dünyanın ilk ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip akıllı telefonu X20 modelini duyurdu. Vivo X20 ile birlikte ekrana entegre parmak izi sensörlü telefonların sayısının artacağı düşünülüyordu lakin Kore medyasından gelen bilgilere göre, Samsung bu teknolojiye en erken Galaxy S10 modelinde geçiş yapacak. 
Samsung için çalışan tedarikçi firmaların teknik zorluklar sebebiyle ekrana gömülü parmak izi tarayıcısının üretiminde zorluk yaşadığı kaydediliyor. Parça endüstrisindeki kaynaklar, böyle bir algılayıcının doğruluğunun ve dayanıklılığının geleneksel bir üniteden daha düşük olduğunu söylüyor. Dolayısıyla seri üretim için henüz hazır olmayan bu teknoloji için biraz daha sabretmemiz gerekecek. 
Her yıl olduğu gibi Eylül ayının başlarında Almanya'da düzenlenen IFA fuarında tanıtılmasını beklediğimiz Note 9 modelinde de ne yazık ki bu teknolojiyi göremeyeceğiz. Raporlar, Note 9'un Galaxy S9'da olduğu gibi bir parmak izi tarayıcısına sahip olacağı yönünde. Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısına sahip ilk Galaxy akıllı telefonun ise seneye tanıtılacak olan Galaxy S10 olacağı tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3448 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, vivo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim