Anlık Bildirim

OmniVision’dan amiral gemilerine 16MP çözünürlükte sensör

Akıllı telefon kameraları konusunda lider firmalardan olan OmniVision, amiral gemi modellerine yönelik olarak 16MP çözünürlüğünde yeni bir sensör geliştirdiğini duyurdu.

Akıllı telefon pazarında artık kamera sistemlerinin en iyisi olması gerekiyor. Üreticilerin en önemli farklılaşma noktalarından birisi haline gelen kamera sistemleri için uzmanlar da yeni teknolojiler geliştirmeye çalışıyor. OmniVision bunlardan birisi.

Amiral gemisi

Firmanın geliştirdiği 16MP çözünürlüğünde yeni OV16B10 kamera sensörü PureCel Plus-S mimarisini temel alıyor. PureCel Plus-S teknolojisi firmanın deyimiyle düşük ışık koşullarındaki büyük iyileştirmeler ve bu sayede oluşan gürültülerin azaltılmasıyla sınıfındaki en iyi performansı sunuyor.

1.12 micron boyutuyla çok hassas görüntüleme amacını taşıyan sensör, faz algılma tabanlı otomatik odaklama sunuyor. Ayrıca zigzag HDR - zHDR adıyla yeni bir teknoloji mevcut. Bu teknoloji sensörün dinamik mesafe - DR yeteneğini tek bir kare içerisinde uzun ve kısa pozlama yaparak arttırmayı amaçlıyor. Bunun yanında geleneksel HDR teknolojisine göre ghosting etkisini azaltırken tam çözünürlükteki HDR resimlerde de deklanşör gecikmesini yok ediyor.

Sensör 4K çözünürlükte 60 kare/saniye, Full HD ve HD çözünürlükte 120 kare/saniye video kaydı yapabiliyor. Ayrıca çift kamera kombinasyonunda kullanılırsa kareleri birbiri ile senkronize eden ve içerikleri eşleştiren bir özellik de aktif hale geliyor. Sensör yılın sonlarında kullanıma sunulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim