Anlık Bildirim

OnePlus 5T’nin yüz tanıma özelliği iPhone X’den daha hızlı

Yeni tanıtılan OnePlus 5T amiral gemisinin ön kamerasını kullanan Face Unlock yüz tanıma sistemi, 100 farklı noktayı tarayarak çok hızlı bir şekilde ekran kilidini açıyor.

Çinli OnePlus’ın ince ekran çerçeveleri ile donattığı yeni amiral gemisi OnePlus 5T, dikkat çekici bir özelliğe sahip. Firmanın yardımcı biyometrik şifre sistemi olarak sunduğu Face Unlock yüz tarama özelliği, iPhone X’ten oldukça hızlı.

Face Unlock daha hızlı

Yüz tanıma için ön kamerayı kullanan Face Unlock teknolojisi, yaklaşık 100 farklı benzersiz noktayı tarayarak yüz hatlarını belirliyor ve daha sonra kullanıcısını tanıyarak ekran kilidinin açılmasını sağlıyor.

Kaynaklar Face Unlock özelliğinin iPhone X modelindeki Face ID ile karşılaştırıldığında çok daha hızlı bir şekilde sonuç verdiğini belirtiyor. Hatta incelemelerde anlık olarak açtığı için kilit ekranının bile görülemediği ve Ayarlar kısmında Face Unlock özelliğinin açık olup olmadığını kontrol etme ihtiyacı hissedildiği ifade ediliyor.

Face ID bilindiği üzere 3 farklı bileşen kullanarak yüzdeki 30 bin noktanın haritasını çıkarıyor ve kullanıcının yüz hatlarındaki değişimi de sürekli takip ediyor. Bu bakımdan saniyeler de olsa biraz gecikme yaşanıyor gibi. Peki çok hızlı olması çok güvenli olduğu anlamına mı geliyor?

Aslında bu sorunun cevabını firma kendisi veriyor. Face Unlock yardımcı bir sistem. Yani telefonda asıl güvenlik noktası parmak izi okuyucusu. Mobil ödemeler ve şifre girişleri de dahil parmak izi okuyucusu kullanılıyor. Face Unlock ise sadece ekran kilidini açmak için alternatif olarak sunulmuş. Bu bakımdan kesinlikle tek güvenlik sistemi olarak görülmemesi isteniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6756 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oneplus 5, oneplus 5t ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim