Anlık Bildirim

OnePlus 5'de 2x optik yakınlaştırma şüphesi

OnePlus 5'in 2x optik yakınlaştırma özelliğiyle ilgili hoş olmayan söylentiler var. Yazılımla desteklenen zoom teknolojisinin belirtilenden düşük değere sahip olduğu iddia ediliyor.
OnePlus 5'in en çok göze çarpan özelliklerden biri de 2x 'kayıpsız' yakınlaştırma yapabilen yeni çift lensli kamerası oldu. Şirket çıkan bazı haberlere rağmen asla zoom teknolojisinin tamamen optik olduğunu söylemedi ancak sunulan iki lensle, bir anlamda kayıpsız kalitede olduğu algısı yaratıldı.
Konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünen OnePlus kurucu ortağı Carl Pei, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada OnePlus 5'in 1.6x optik yakınlaştırma yapabildiğini, kalan 0.4x'lik değerin de "SmartCapture multiframe" teknolojisi ile işlendiğini söyledi.

Kayıpsız değil ancak çok az kayıp var

Fakat bu bile tamamen doğru olmayabilir çünkü cihazla çekilmş bir fotoğrafın EXIF (Exchangeable Image File Format) verisini inceleyen bir Reddit kullanıcısı, yalnızca 1.33x optik yakınlaştırma uygulandığını tespit etmiş durumda.
Kısmen de olsa yazılımla desteklenen yakınlaştırma teknolojisinin gerçekte kayıpsız olamayacağına dair şüpheler var. Yapılan testlerde zoom yapılınca görüntü kalitesinde çok düşük bir kayıp olduğu tespit edilmiş. Yani kayıpsız yakınlaştırma söz konusu değil.
OnePlus kasten mi yanıltıcı oluyor bunu bilemeyiz ancak test etme fırsatı bulanların cihazdaki kamera performansının endişeye mahal vermeyecek derecede iyi olduğunun söylediklerini de ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3829 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fotoğraf, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim