Anlık Bildirim

Oppo Çin’de doludizgin, Apple düşüşte

Bir dönem deniz aşırı ülkelerin üreticilerinin boy gösterdiği Çin’de artık bayrağı yerliler devraldı. En iyi 5 üretici listesinde artık sadece Apple mücadele ediyor.

Tanıttığı amiral gemi modelleri ve ilginç tasarımlarıyla gündeme gelen Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo, ülkesinde adeta doludizgin gidiyor. Firma 2016 yılında Çin’de liderliği ele geçirirken, Apple ise büyük düşüş yaşadı.

Rekabet çok sıcak

Analizlere göre yıl genelinde Oppo 78.4 milyon adet akıllı telefon sattı ve yıllık yüzde 122 artış ile rekor kırdı. 2015 yılında firma 35 milyon telefon satmıştı. Huawei yüzde 21 artışla 76.6 milyon satış yaptı ve ikinciliğe oturdu. Vivo ise 69 milyon telefon satışı ile üçüncü oldu. Aslında Vivo ve Oppo, BBK holdingin alt markaları. Bu bakımdan Çin’in lideri BBK oldu da diyebiliriz.

2015 yılının başarılı iki firması ise en büyük düşüşü yaşadı. Önceki yılın lideri olan Xiaomi yüzde 36 geriledi ve 41.5 milyon adet satış yapabildi. Çevrimiçi satış yapan ve fiyat-performans konusuna odaklanan üreticilerin artması Xiaomi’yi oldukça zorladı.

Apple ise bir dönem iyi işler yaptığı Çin’de yüzde 23 değer kaybetti ve toplamda 44.9 milyon iPhone sattı. Bu da onu üçüncülükten dördüncülüğe attı. Çin pazarındaki artan rekabet nedeniyle Apple artık Hindistan’a ağırlık vereceğini açıklamıştı.

Çin’de başarı yakalayan üreticilerin bir süre sonra global pazarda yükselişe geçmesi kaçınılmaz oluyor. Oppo ve Vivo artık ilk 5 için mücadele etmeye başladı. Fiziksel satış noktası konseptini iyi uygulayan BBK, satışlarını da arttırmayı başardı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim