Anlık Bildirim

Porsche Design ekibinden Huawei’ye çentik için özel talep

Çentiğin akıllı telefonlarda görünümü bozduğunu düşünüyorsanız yalnız değilsiniz. Porsche Design ekibi de sizinle aynı fikirde ve bu yüzden Huawei Mate RS çentiksiz olarak geldi.

Akıllı telefonlarda çentik tasarımı artık normal bir hale gelirken halen bu tasarımı benimsemeyenler de var. Porsche Design ekibi bu konuda Huawei’den özel ricada bulunmuş.

Özel istek

Bilindiği üzere Huawei P20 serisi tamamen çentik ile donatıldı. Ne var ki Porsche Design Mate RS modeli seriden ayrıldı ve kavisli ekran ile daha çok Mate serisi içerisinde yer alıyor gizi gözüktü. Huawei’nin neden bu telefonda çentiğe yer vermediği sonradan ortaya çıktı.

Daha önce dedikodu şeklinde gündeme gelen bilgiler Porsche Design ekibi tarafından da doğrulandı. Buna göre ekip görünümü bozacağı gerekçesiyle projenin en başından itibaren çentiğe karşı çıkmış. Huawei de bunun üzerine simetriyi bozmamak adına 6 inçlik kavisli bir OLED ekran tercihi yapmak zorunda kalmış.

Diğer taraftan ekrana entegre parmak izi ve ikinci parmak izi sensörü ile arka kısımdaki ayna bölümü yine iki firmanın karşılıklı görüşmeleri ile kararlaştırılmış. Porsche Design Huawei Mate RS modeli 6GB RAM ve 256GB kapasiteli versiyon 1695 Avro ve 6GB RAM ve 512GB kapasiteli versiyon 2095 Avro olarak piyasaya çıktı.

Görüldüğü üzere bazen firmalar çentik tasarımında ısrar edemeyebiliyor. Muhtemelen bundan sonraki Porsche Design telefonlarında da Huawei çentik tercihini kullanmayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7109 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, huawei porsche design mate rs ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim