Anlık Bildirim

Qualcomm Snapdragon 835 duyuruldu: Samsung ile büyük ortaklık

Gelecek yılın Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarına hayat verecek olan Snapdragon 835, Quick Charge 4.0 destekli olarak resmen tanıtıldı. Etkinliğin büyük bombası ise Samsung oldu.

 

Qualcomm Snapdragon 835 duyuruldu: Samsung ile büyük ortaklık Tam Boyutta Gör

Qualcomm'un gelecek yılın amiral gemisi akıllı telefonlarına can verecek olan Snapdragon 835 işlemcisi resmi olarak tanıtıldı. Yeni yonga seti, Samsung’un ikinci nesil FinFET üretim teknolojisi ile 10 nanometre olarak üretilecek. Qualcomm'un Snapdragon 820 ve 821 serisinin yerini alacak olan Snapdragon 835 daha yüksek performans ve daha verimli enerji kullanımı vadediyor.

14nm sürecinden 10nm’ye geçiş ile birlikte %27 daha yüksek performans şeklinde lanse edilen yonga seti, %40 da enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Geliştirilme aşamasında 200’den fazla tasarımın ardından üretime geçecek olan Snapdragon 835, önceki nesle kıyasla %30’luk zar alan verimliliğine sahip. Bu sayede daha ince telefonlar olanaklı hale gelecek veya pile biraz daha geniş alan kalmış olacak.

Qualcomm Snapdragon 835 duyuruldu: Samsung ile büyük ortaklık Tam Boyutta Gör

Quick Charge 4.0

Snapdragon 835’in şu ana kadar açıklanmış en büyük artısı ise Quick Charge 4.0 teknolojisi. Üst seviye akıllı telefonlara çok daha hızlı şarj imkanı tanıyacak olan yeni teknoloji, üst seviye bir akıllı telefonu sadece 5 dakika şarj ederek 5 saatin üzerinde kullanma imkanı sağlayabilmesi hedefi ile geliştirilmiş.

Quick Charge 3.0’a kıyasla %20 daha hızlı şarj, %30 daha yüksek enerji verimliliği sunan yongaseti, USB Power Delivery (USB-PD) gibi USB Type-C protokolleri ile de tam uyumlu olarak geliştirilmiş. Ayrıca Google’ın Android’deki Type-C şarj standardizasyonu da destekleniyor. Quick Charge 4.0, Qualcomm’un üçüncü nesil INOV güç yönetim alogritması ile voltaj, anlık akım, derece gibi sıcaklık bilgileri daha yüksek isabet oranı ile takip edilerek hem telefonların hem de şarj cihazlarının zarar görmesi engellenecek.

Ne Zaman Çıkacak? 

15 dakikadan daha kısa sürede akıllı telefonların bataryasının %50’sini doldurabilecek yeteneklerle gelen Quick Charge 4.0, Snapdragon 835 ile birlikte akıllı telefonlarda yer alacak. Snapdragon 835, üretimi an itibariyle başlamış durumda. Sevkiyatların da kısa sürede başlayarak ilk ticari ürünlerin 2017 yılı ilk çeyreği içinde piyasada olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10463 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim