Anlık Bildirim

Qualcomm'dan Lenovo, Oppo, Vivo ve Xiaomi ile 2 milyar dolarlık 5G anlaşması

Qualcomm yaptığı açıklamayla Lenovo, Oppo, Vivo ve Xiaomi ile mütabakat anlaşması imzaladığını duyurdu. Çinli şirketler önümüzdeki üç yıl içinde Qualcomm'dan 2 milyar dolarlık bileşen satın alacak.
Qualcomm geçtiğimiz günlerde Çin'de önemli iş ortaklarının katılım gösterdiği bir zirveye ev sahipliği yaptı. Amerika merkezli yonga üreticisinin bazı büyük Çinli telefon üreticileriyle mütabakat anlaşması (memorandum of understanding) imzaladığı bildiriliyor. Söz konusu şirketler arasında Xiaomi, Lenovo, OPPO ve Vivo var. Anlaşmaya göre bu Çinli şirketler üç yıl içinde Qualcomm'dan 2 milyar dolarlık RF Ön-Uç (RF Front-End) bileşenleri satın alacak.
Qualcomm konuyla ilgili Perşembe günü yaptığı açıklamada, mütabakatın bağlayıcı olmadığına dikkat çekti. Yani isteyen herhangi bir taraf, gerek gördüğü taktirde anlaşmadan çekilebilecek. Bunun dışında Lenovo, Oppo, vivo, ZTE, Watech ve Xiaomi'nin dahil olduğu önde gelen Çinli üreticiler, "5G Pioneer" adlı girişimle 2019 yılına kadar 5G uyumlu ticari cihazların geliştirilmesi için Qualcomm ile birlikte çalışmaya karar verdi.

Dev anlaşma MediaTek'i sıkıntıya sokacak

Kendi yonga setlerini kullanan Huawei'in dışındaki neredeyse diğer tüm Çinli şirketler akıllı telefonlarında Qualcomm yongalarını kullanıyor. Bazıları hala MediaTek'in yonga setlerini tercih etse de bu sayının Qualcomm lehine günbegün azaldığını görüyoruz. Şüphesiz ki bu ortak anlaşma, pazardaki varlığını korumak için mücadele eden MediaTek'in gerilemesine neden olacak. Yakın tarihli bir raporda Samsung'un Exynos yonga setinlerini diğer akıllı telefon üreticilerine satmayı planladığını öğrenmiştik. Yani sektördeki tüm gelişmeler MediaTek'i sıkıntıya sokacak şekilde ilerliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim