Anlık Bildirim

Qualcomm'dan ekran, metal ve cam altına gömülebilen parmak izi sensörleri

Qualcomm, kalp atış hızı ve kan akışını algılayabilen ultrasonik parmak izi tarayıcılarını duyurdu. Yeni sensörler ekranın altına gömülebildiği gibi cam ve metalin altına da yerleştirilebiliyor.
Salı günü yayınlanan bir rapor, Samsung'un merakla beklenen Galaxy Note 8 amiral gemisinde ekrana gömülü parmak izi sensörü bulunmayacağını ortaya koymuştu. Bu nedenle Samsung Galaxy S8'e benzer bir tasarımla gelmesi beklenen cihazdaki parmak izi tarayıcısı, muhtemelen en kötü yerlerden biri olan arka kameranın yanında yer alacak. Çünkü şirketin kullanmak istediği ekrana gömülü parmak izi sensörü henüz seri üretime hazır değil.
Bu gelişme şirketin yakında çıkacak yeni amiral gemisi telefonunu satın almak isteyenler için kötü bir haber olabilir ancak iyi haber tünelin sonunda ışık olması. Qualcomm Çarşamba günü parmak izi tarayıcısının sadece ekran altına değil, aynı zamanda akıllı telefonların herhangi bir yerine entegre edilmesini sağlayacak yeni nesil parmak izi sensörü teknolojisini duyurdu.
Şirketin yeni parmak izi sensörleri Qualcomm'un Snapdragon Sense ID parmak izi teknolojisini bir üst seviyeye taşıyor. Yeni nesil ultrasonik parmak izi sensörleri 1.200 µm kalınlığa kadar OLED ekranın altına gömülebildiği gibi 800 µm kalınlığa kadar cam veya 650 µm kalınlığa kadar metal altına da yerleştirilebiliyor. Yani bir başka deyişle, Qualcomm'un yeni parmak izi tarayıcılarından biri, akıllı telefonun arkasındaki alüminyum gövdenin altına gömülerek sorunsuz şekilde görev yapabilecek.
Tüm bu avantajlarının yanında ultrasonik teknolojiyi kullanmanın bir başka yararı da kalp atış hızı ve kan akışını algılayabilecek olması. Ayrıca yeni tarayıcılar su içerisinde de çalışabilecek. Yani eliniz ıslakken veya terlediğinde bile telefonunuzun kilidini açabileceksiniz. Qualcomm'un yeni nesil sensörleri tarama yapmak için kullanıcının cildinden yansıyan ses dalgalarından faydalanıyor. Bu nedenle parmağınızın ıslak olması bir sorun teşkil etmeyecek. Yani spor salonundayken, yağmurda, hatta bir yüzme havuzunda bile cihazınızın kilidini açabileceksiniz
Cam ve metal için geliştirilen parmak izi sensörleri bu ay üreticilere sunulacak ancak bunların entegre edildiği ticari ürünlerin 2018 yılının ilk yarısına kadar piyasaya çıkması beklenmiyor. Ekrana gömülebilen sensörler ise bu yılın 4. çeyreğinde üreticilerin değerlendirmesine sunulmaya hazır olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim