Anlık Bildirim

Samsung 3.çeyreği de liderlikle kapattı

Samsung akıllı telefon pazarının 2016 yılı 3. çeyreğini Galaxy Note 7'de yaşadığı sorunlara rağmen liderlikle kapattı. Oppo ise Huawei ile arasındaki farkı azalttı.
 Temmuz-Eylül dönemini ifade eden 3. çeyreğin bitmesiyle birlikte firmalar mali sonuçlarını da açıklamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Nintendo'nun açıklamasının ardından bugün de Samsung sonuçları açıkladı. Beklentilerin de üzerine çıkan endüstri devi Samsung, Galaxy Note 7'de yaşadığı sorunlara rağmen liderliği elden bırakmadı.

Ciddi sorunlara rağmen lider

 İki defa geri çağırma, bir defa değişim ve ciddi sorunlar sonucu tamamen üretimin durdurulması ve geri toplanması gibi Galaxy Note 7 ile başı ağrıyan Samsung akıllı telefon piyasasının 2016 yılı 3. çeyreğini de liderlikle kapattı. Geçen senenin aynı dönemi kadar olmasa da hissedarları ve yönetim ekibinin yüzünü kara çıkarmadı. Temmuz-Eylül döneminde toplamda 72.5 milyon Galaxy ailesinden telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Galaxy J serisindeki fiyat odaklı modellerdeki yükseliş de gözlerden kaçmıyor. Samsung bu sonuçlarla akıllı telefon pazarının %20'sini elinde tutuyor.

 Apple, Huawei, OPPO ve Vivo

Apple da miktar düşüş yaşamış durumda. %0.9 pazar payı kaybı söz konusu.  Yeni modellerde yani iPhone 7 ve 7 Plus'ta ise beklentinin %5.3 gerisinde kalmış durumda. Toplamda 45.5 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapılmış. Yeni Jet Black modeli ise beklenen ilgiyi görmemiş gibi duruyor.
 Üçüncülüğü koruyan Huawei ise 33.6 milyonluk sevkiyat yapmış durumda. Çift kameralı P9 modelinin firmaya iyi bir ivme kazandırdığı belirtiliyor. Honor V8 ve P8 modellerindeki artan talep içerisinde bulunduğumuz 4. çeyrekte firmayı 2.'liğe biraz daha yaklaştırabilir.
Dördüncü sıradaki OPPO ise  Huawei ile arasındaki farkı azaltmış. R9 modeli ile yerel pazarlarda başarı gösteren OPPO Asya/Pasifik bölgesinde satışlarında hatırı sayılır bir artış yaşıyor. Toplamda 25.3 milyon telefon sevkiyatı yapılmış. Geçen sene aynı dönemdeki 11.4 milyonluk sevkiyata kıyasla 2.5 kata yakın bir sevkiyat gözlerden kaçmıyor.
Beşinci sırada ise 21.2 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla Vivo yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda pazarlama ve reklam konusunda ağırlığı arttıran şirket özellikle TV ve bire bir tanıtımlarla satışlarını geçen senenin aynı dönemine göre 2 kattan fazla arttırmış durumda.
İlk 5 'in satışlarını sıralayacak olursak Samsung 72.5 milyon, Apple 45.5 milyon, Huawei 33.6 milyon, OPPO 25.3 milyon ve Vivo 21.2 milyon. Diğer 164.8 milyon. 3. çeyrekteki toplam sevkiyat ise 362.9 milyon.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3247 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple son çeyrek mali tablo, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim