Anlık Bildirim

Samsung, Çin'deki akıllı telefon fabrikasını kapatabilir

Güney Kore basınında çıkan haberlere göre Samsung; Çin'deki düşüş satışlar ve artan işçilik maliyetleri nedeniyle akıllı telefon üretim tesislerinden birini kapatmayı planlıyor.

Samsung, Çin'deki akıllı telefon fabrikasını kapatabilir Tam Boyutta Gör

600 milyonun üstünde akıllı telefon kullanıcısıyla Çin, akıllı telefon üreticileri için en önemli pazar halinde. Buna karşılık Samsung'un Çin'deki faaliyetleri son yıllarda pek iyi gitmiyor. Bundan 5 yıl önce Çin akıllı telefon pazarının neredeyse yüzde 20'sini elinde tutan şirketin payı günümüzde tek haneli sayılara gerilemiş durumda. Güney Kore basınındaki iddialara göre bu düşüş yakın zamanda Çin'deki bir üretim tesisinin kapatılmasına neden olabilir. 


Yılda 36 milyon cep telefonu üretiyor 

Electronic Times'ın haberine göre Samsung, Çin'deki iki üretim tesisinden birini kapatmayı planlıyor. Güney Koreli gazete Çin'deki satışların azalmasını ve işçilik maliyetlerindeki artışı kapatma planının en önemli nedenleri olarak gösteriyor. Kapatma iddialarına konu olan tesis Çin'in Tianjin şehrinde yer alıyor. 2001 yılında üretime başlayan tesis günümüzde yılda 36 milyon civarında cep telefonu üretiyor. 


Konuyla ilgili Reuters'a konuşan Samsung yetkilisi ise henüz tesisin geleceğiyle ilgili bir karar almadıklarını; rekabet gücünü ve verimliliği artıran faaliyetlere odaklandıklarını dile getirdi. Tabi iddialar henüz Samsung tarafından doğrulanmasa da tesisin kapatılması, Samsung'un üretim faaliyetlerini Vietnam ve Hindistan gibi işçilik maliyetinin düşük olduğu diğer Asya ülkelerine kaydırdığını işaret edebilir. Samsung'un Çin'in Huizhou şehrindeki diğer üretim tesisi yılda 72 milyon civarında cep telefonu üretirken şirketin Vietnam'da bulunan iki tesisi ise yılda toplam 240 milyon cep telefonu üretiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim