Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Nexus ne kadar hızlı? İşte test sonuçları

Samsung ve Google tarafından Ice Cream Sandwich kod adlı Android 4.0 işletim sistemini kullanan ilk telefon olarak lanse edilen Galaxy Nexus'un satışa sunulmasıyla birlikte inceleme ve test sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. Hem yazılım hem de donanım özellikleriyle kendi sınıfndaki en dikkat çekici telefonlardan biri olan Galaxy Nexus, 4.65-inç büyüklüğünde ve 1280 x 720 piksel çözünürlüğündeki Super AMOLED ekranına ek olarak Texas Instruments tarafından geliştirilen 1.2GHz hızındaki çift çekirdekli ve çift kanal bellek kontrolcülü OMAP 4460 işlemcisiyle, yongada sistem platformu bazında en güçlü seçeneklerden birini kullanıyor.
Samsung Galaxy Nexus ne kadar hızlı? İşte test sonuçları
Tüm bunlara ek olarak 1GB RAM, Imagination tarafından geliştirilen PowerVR SGX540 grafik birimi  ve Android 4.0 işletim sisteminin performans odaklı geliştirmeleriyle gelen Galaxy Nexus ne kadar hızlı ? Anandtech tarafından yayınlanan ilk test sonuçlarına göre Galaxy Nexus, Android 4.0'ın yenilikleri sayesinde özellikle yazılım odaklı kimi ölçüm değerlendirmelerinde tüm rakiplerini geride bırakmayı başarırken, PowerVR SGX 540 grafik biriminin daha zayıf kalması ve yüksek çözünürlük nedeniyle grafik odaklı uygulamalarda bazı rakiplerinin gerisine düşüyor. Anandtech'e göre Samsung Galaxy Nexus'u performans testlerinde avantajlı kılan temel unsur sahip olduğu yazılım zira Android 4.0 önceki sürümlere göre önemli güncellemeler içeriyor.
Sunspider ile gerçekleştirilen Javascript testinde Samsung Galaxy Nexus, yakın zamanda piyasaya çıkan Motorola Droid Razr ve iPhone 4S de dahil olmak üzere tüm rakiplerini geçmeyi başarıyor. Bu noktada Android 2.3.4 işletim sistemini kullanan Galaxy S II ile aradaki ciddi performans farkı da dikkatlerden kaçmıyor. Rightware ile yapılan tarayıcı testinde de benzer bir tablo karşılıyor bizi. Galaxy Nexus ciddi bir fark ile testin lideri olurken, iPhone 4S ve Droid RAZR'ın yakın sonuçlara imza attığını, diğer tüm telefonların kaydadeğer biçimde daha düşük skorlar aldığını söyleyebiliriz. Samsung Galaxy S II'nin de son derece güçlü donanım özellikleriyle geliyor olmasına rağmen, ciddi şekilde geride kalması, Android 4.0'ın özellikle internet deneyimiyle ilgili geliştirmelerine yönelik önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir.
Samsung Galaxy Nexus ne kadar hızlı? İşte test sonuçları
Samsung Galaxy Nexus, tarayıcı testlerindeki ışığını, grafik odaklı testlerde ise koruyamıyor ve geriye düşüyor. Teknik anlamda daha güçlü çözümlerin olduğu pazarda, PowerVR SGX540 doğal olarak geride kalırken (çözünürlük farkını da unutmamak gerekiyor), genel kullanım alışkanlıkları açısından tatminkar değerler sunduğunu söyleyebiliriz. SGX 543MP ile çok çekirdekli GPUtasarımına sahip olan iPhone 4S, OpenGL ES 2.0 odaklı grafik testlerinden GLBenchmark 2.1'de, Galaxy Nexus'a iki katın üzerinde fark atmış durumda. Galaxy S II de, Galaxy Nexus'un önünde yer alırken, ARM tasarımı Mali 400 grafik yongasının OpenGL performansı açısından SGX 540'dan çok daha hızlı olduğu söylenebilir. Tablolardan da anlaşılabileceği üzere GLBenchmark'ta en yüksek skorları sırasıyla PowerVR SGX543MP > Mali 400 > SGX 540 & GeForce ULV'nin verdiği söylenebilir.
Özetlemek gerekirse, Android 4.0 ile birlikte Google'ın ciddi performans geliştirmeleri yaptığı ortada. Galaxy Nexus'un grafik testlerinde geride kalmasının sebebi donanımsal limitlere takılıyor olması. Özellikle yakın zamanda piyasaya çıkacak Android 4.0'lı ve Tegra 3'lü tabletler, performans açısından liderlik koltuğuna göz dikebilirler. Özellikle tarayıcı performansındaki artış ile dikkat çeken Android 4.0'ın aynı zamanda daha iyi kullanım deneyimi sunduğu da ilk incelemelerin ortak sonucu olarak öne çıkan detaylar arasında yer alıyor. 2012 ile birlikte başlayacak Android 4.0 akımında çokd daha güçlü donanımlara (Tegra 3, Snadpragon S4 vb.) sahip telefonlarla birlikte Android platformunun performans seviyesi artacak gibi görünüyor. 
Galaxy Nexus'un detaylı kullanım videolarına ulaşmak için;
Diğer test sonuçları için; 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25721 kez okundu.
53 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test sonuçları, Samsung ve google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim