Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy Note 7'deki sorunu 23 Ocak'ta açıklayacak

Samsung Galaxy Note 7 çok güzel bir telefondu ama yaşanan sorunlar, sadece iki ayda piyasadan çekilmesine neden oldu. Peki bu başarı hikayesi sadece iki ayda hayalkırıklığına çeviren sorun neydi?
Belki de 2016'nın en iyi telefonu olacaktı ancak ömrü en kısa süren telefonlardan biri olarak sadece iki ayda üretimine son verildi ve satılan örnekleri toplatıldı. Tahmin etmesi zor değil, bahse konu telefon Samsung Galaxy Note 7. Yanan, patlayan örnekleri nedeniyle yüzden fazla sıkıntılı vaka yaşandı ve bunlar arasında evi, arabası, otel odası zarar görenler oldu. İlginç olansa sorunların pil kaynaklı olduğu söylenerek toplanan cihazların ardından, güvenli olarak anons edilen ikinci dalga cihazların da aynı akıbeti yaşamasıydı.
Bugün Galaxy Note 7 diye bir cihaz yok, ancak uçaklarda yasaklanan ve farklı güvenlik önlemleri gerektiren bu telefon için tüm teknoloji dünyası Samsung'dan bir açıklama bekliyor. Böylesine iddialı bir telefonunun piyasadan çekilmesine neden olacak sorun tam olarak neydi acaba ? Daha önce yazdığım bir haberde, Samsung'un sorunu tespit ettiği ancak aynı hatayı ikinci defa tekrarlamamak adına temkinli davrandığını belirtmiştim. Anavatanı Güney Kore'de bağımsız test laboratuvarlarıyla işbirliğine giden Samsung, Note 7'de neyin yanlış yapıldığı ve sorunlara neden olduğunu açıklamak üzere.
Samsung'un resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşıma göre 23 Ocak'ta, şirketin anavatanı Güney Kore'de, Galaxy Note 7 temalı bir basın toplantısı düzenlenecek. Açıkçası piyasadan toplanmış bir telefon için yapılacak toplantı belki ilk etapta kimilerine çok önemli görünmeyebilir ancak markanın yeniden güven tayin edebilmesi adına aslında son derece önemli.
Bu toplantıda Samsung'un yapacağı açıklama, takınacağı tavır ve paylaşacağı detaylardaki samimiyet, şirketin bu yıl piyasaya süreceği yeni nesil amiral gemi telefonlarının akıbetine de etki edecek. Açıklamaların yetersiz bulunması, ardından örneğin Galaxy S8'de olur da pil kaynaklı fevri vakaların yaşanırsa satışlarda hissedilir etkilere neden olabilir.
Basın toplantısı Samsung'un resmi kanalları üzerinden canlı olarak da yayınlanacak, yayın saati ise Kore yerel saati ile Sabah 10. Takip etmek isteyenler açısından ülkemiz saatinin, Güney Kore'den 6 saat geride olduğunu da ek bilgi olarak not düşelim arkadaşlar. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6060 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, pil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim