Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 7'nin ilk fotoğrafı sızdı

Mobil teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Samsung Galaxy Note 7'nin ilk fotoğrafı gün ışığına çıktı. Görünen o ki, bilgi sızdıran kaynaklar bir kez daha haklı çıkacak.
Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 7 için bir aydan daha kısa bir süre kaldı. Geçtiğimiz günlerde lansman için hazırlanan tanıtım görsellerini sizlerle paylamış ve telefonunun genel özelliklerini aktarmıştık. Bu defa  da Galaxy Note 7'nin fotoğrafı sızdırıldı ve telefonun merak edilen bazı detayları netlik kazanmış oldu.
Önce Donanım Haber farkıyla şu bilgiyi paylaşalım isterseniz. Samsung anavatanı Güney Kore'de büyük bir eğitim zirvesi düzenliyor ve ülkemizden de Samsung çalışanları bu etkinliği yerinde takip ediyor. Tahmin edeceğiniz üzere Güney Kore'de ileri güvenlik önlemleriyle gerçekleştirilen eğitim zirvesinin ana gündem maddesi Note 7.
Tahminim o ki, bu fotoğraf etkinliğe katılan bir çalışan tarafından sızdırıldı. Ancak şu günlerde çeşitli ülke ofislerinin de demo cihazlara sahip olduğunu düşünürsek eğer, aksi bir durum söz konusu olsa bile zamanlamanın manidar olduğunu söyleyebilirim. Peki bu fotoğraf bize telefon hakkında neler söylüyor, hadi gelin birlikte irdeleyelim.
Özellikle ekran boyutu en büyük soru işareti. Son dönemde kimi kaynaklar 6-inç için vurgu yapıyor olsa da hem fotoğraftan anladığımız hem de böylesi iddialı bir model için radikal bir atılım yapmayacağını düşündüğümüz Samsung, muhtemelen 5.7-inç veya 5.8-inç boyutunda altyapısı geliştirilmiş Super AMOLED ekran kullanacak.
Farklı test cihazlarıyla yapılan kimi GeekBench testleri, telefon için 4GB RAM işareti verse de, firmaların bambaşka özelliklere sahip prototiplerle testler gerçekleştirdiğine geçmiş deneyimlerden aşinayız. Yeni amiral gemisi için beklentimiz 6GB LPDDR4 bellek olmakla birlikte, 4GB çıkması halinde asıl sürprizin bu olacağını da not düşmek isterim.
İşlemci tarafında ise Galaxy Note 7, dünyanın pek çok ülkesine saat hızları arttırılmış Exynos 8893 işlemcisiyle gidecek gibi görünüyor. Amerika, Japonya ve Çin pazarlarında ise telefonun Snapdragon 821 ile piyasaya girmesini bekliyorum. Pil tarafında ise muhtemelen 3600mAh ama bir ihtimalde 4000mAh kapasiteli pille gelecek gibi duruyor.
Genel tasarım özellikleri Galaxy S7 Edge ile benzerlik gösteren telefonda, ses kontrol butonları solda, güç butonu ise sağda bulunuyor. Fotoğraftan anlaşıldığı üzere çift taraftan kavisli ekrana ve daha gelişmiş güvenlik için retina tarama özellikleriyle donatılan telefon, en büyük silahı olan kalem için de çeşitli güncellemeleri beraberinde sunacak.
Samsung Galaxy Note 7'nin, 2 Ağustos'ta lanse edilmesini bekliyoruz.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19912 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim