Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 8 de radikal tasarım değişikliklerine uğruyor

Galaxy S8 ile bu yıl rekor kar elde etmeyi amaçlayan Samsung, Galaxy Note 8 ile ürün portföyünü çok daha güçlendirecek. Ar-Ge çalışmaları da buna göre yapılıyor.

Samsung’un Galaxy S8 amiral gemisi ile birlikte belki de en ciddi tasarım değişikliğini gerçekleştirmesinin ardından gözler Galaxy Note 8 modeline çevrildi. Sızdırılan şemalar ve bilgiler yine büyük bir değişikliğe işaret ediyor.

Samsung aslında Galaxy S8 serisinde yeni bir tasarıma geçerek önümüzdeki yıllarda da bunu temel alacağını göstermiş oldu. İddialara göre Galaxy S8 serisinde gördüğümüz butonsuz ön panel tasarımı aynen Galaxy Note 8 modelinde de kullanılıyor. Böylece 6.4 inçlik Super AMOLED ekran çok daha kompakt bir kasaya sığmış oluyor. Billindiği üzere Galaxy S8 serisi ekranı büyük olmasına rağmen kendisinden daha küçük akıllı telefonların boyutları kadar kasaya sahipti.

Kamera farklı

Diğer taraftan yeni kamera sisteminin etkileyici olduğu belirtiliyor. Samsung bir süredir çift kamera sistemleri üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Bununla birlikte Galaxy Note 8 modelinde kullanılan kamera seti CIS tarafından tedarik ediliyor.

Akıllı telefon pazarında genelde Sony, Samsung, OmniVision gibi kamera tedarikçileri görüyorduk ancak Samsung endüstriyel sensör üreticisi CIS ile çalışarak sürpriz yapmış. 3x optik yakınlaştırma önemli özellikler arasında.

Kameralardan birisi 12MP çözünürlüğünde ve geniş açıya sahip. Her pikselde iki fotodiyot kullanan sensör bu sayede çok daha kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. 13MP çözünürlüğündeki telefoto lens ise 6 katmanlı. Her iki sensör de OIS desteği sunuyor. Bu da pazarda bir ilke imza atıyor.

Çift kamera sisteminin iPhone 7 Plus modelinden çok daha iyi olduğu belirtiliyor. Hatta Apple’ın özel versiyon iPhone 8 modelinde bu tür bir kombinasyon kullanacağı da iddia ediliyor. Çift kamera Galaxy Note 8 modelinin en önemli silahı olacak.

Bunun haricinde ekran çözünürlüğü Galaxy S8 serisi ile aynı. Snapdragon 835 ve Exynos 8895 seçeneğinin yanında RAM konusunda da 6GB LPDDR4x iddiaları mevcut. Batarya da 3700mAH seviyelerine yükseliyor.

Samsung’un Galaxy S8 serisi ile ön sipariş rekorları kırdığını düşündüğümüzde bu yıl çok güçlü bir ürün yelpazesi ortaya çıkmış oldu. Firma tarihindeki en büyük faaliyet karını bu yıl elde etmeyi bekliyor. Yani Galaxy S3 dönemlerinden bile çok daha iyi bir finansal dönem yaşanıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10572 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim