Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 9'un Türkiye fiyatı

Samsung'un bugün tanıtacağı yeni nesil amiral gemi akıllı telefon modeli Galaxy Note 9'un ülkemizdeki başlangıç fiyatı belli oldu. MediaMarkt'ın sitesine göre Galaxy Note 9, 6499TL'den başlayacak.
Samsung'un yeni nesil akıllı telefon modeli Galaxy Note 9, bugün ilerleyen saatlerden resmen lanse edilecek. Yenilenen kamera, güncellenen S-Pen kalem, gözden geçirilen arka tasarım ve daha güçlü donanım özellikleriyle Galaxy Note 9, Samsung adına kritik öneme sahip çünkü Galaxy S9 ailesinin satışları Güney Koreli şirketin istediği gibi olmadı. 
Herhangi bir akıllı telefondan farklı olarak Galaxy Note ailesi, S-Pen kalem teknolojisiyle aynı zamanda profesyonel dünyada da kendisine karşılık bulmayı başarıyor. Samsung Türkiye'nin zaman zaman paylaştığı istatistiklere göre Note serisinin en popüler olduğu ülkelerden biri de Türkiye, hatta son bir yılda değişmediyse ilk 5 içerisindeyiz.

Note 9, selefinden %30 daha yüksek fiyatla kullanıma sunuluyor. 
Note 8 de selefi Note 7'den (3599TL) %38 daha yüksek lansman fiyatıyla satışa çıkmıştı. 

Peki bu gerçekler doğrultusunda Galaxy Note 9'un ülkemizdeki satış fiyatı ne olacak. Henüz resmi olarak açıklanmadı ancak MediaMarkt'ın yanlışlıkla aktif ettiği ürün satış sayfası resmi fiyatlandırmayı da ortaya çıkarmış oldu. Sitedeki bilgide herhangi bir yanlışlık yoksa eğer Note 9'un başlangıç fiyatı 6499TL olarak görünüyor. 
İki cihazın lansman tarihleri arasında %50'nin üzerinde kur farkı oluşmuş durumda.
Note 7 ve Note 8 lansman tarihleri arasındaki kur farkı ise %20 civarındaydı. 
Fiyat konusunda temkinli olunması gereken konu ise, telefonun versiyonları. Eğer sadece belli ülkeler için değilse, ilk defa Galaxy Note 9 ile birlikte Samsung'un 512GB depolama kapasitesi sunacağını da göreceğiz. Ancak bahsi geçen fiyatlandırma kuvvetle muhtemel ki 128GB'lık telefon için olacak yani bir bakıma başlangıç fiyatını temsil edecek.
23 Ağustos 2017'de lanse edilen Galaxy Note 8 ile kıyaslandığında lansman fiyatı olarak 1500TL'lik bir artıştan bahsedebilirim zira 4999TL'den tanıtılan Note 8 süreç içerisinde zam almış ve fiyatı 5499TL'ye çıkartılmıştı. Tabi işin bir de kur ayağı var, tahmin edileceği üzere dolardaki hareketlilik diğer telefonlar gibi Note 9'u da etkiliyor.
Note 8'in lanse edildiği tarihteki Merkez Bankası döviz bilgileri gösteriyor ki 1 doların karşılığı 3.50TL'ye denk düşerken, bugünün kur karşılığı 5.31TL yani arada %50'lik bir kur artışından bahsedebiliriz. Samsung'un kurdaki harekete bağlı olarak güvenli bir fiyat mı seçtiği yoksa farklı bir politika mı izlediğini henüz bilmiyoruz. 
Sevgili arkadaşlar yorumlarınız benim için çok önemli, sizler ne düşünüyorsunuz ? Bu fiyatlandırma ile Galaxy Note 9'un şansını nasıl görüyorsunuz ? Yeni iPhone modelleri öncesinde sizce Samsung doğru pozisyonlandırmayı yapmış olabilir mi ? Ve en önemlisi sizce bir amiral gemisi telefon, Android-IOS fark etmeksizin en fazla ne kadar olmalı ?
Not: Fiyat bilgisini aldığım MediaMarkt linki için tıklayabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12212 kez okundu.
61 kişi, toplam 64 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy note 9 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim