Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note Fan Edition ile ilk Note 7 arasındaki farklılıklar

Samsung Galaxy Note Fan Edition, ilk çıkan Galaxy Note 7'ye göre bir takım değişlikler ve yeni özellikler içeriyor. Sizler için iki telefon arasındaki farklılıkları derledik.

Galaxy Note FE ve ilk Note 7 arasındakif farklar
 

Geçtiğimiz yılın yaz aylarında tanıtılan ve büyük beklentilerle piyasaya sunulan Galaxy Note 7, bataryasındaki sorunlardan ötürü yıl sonuna doğru piyasadan toplatılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamada, yenilenen Galaxy Note 7'nin Galaxy Note Fan Edition adıyla 7 Temmuz tarihinde raflardaki yerini alacağı bilgisi paylaşıldı.


Şimdilik sadece Güney Kore'de satışa sunulacak denilen Galaxy Note Fan Edition, hiç kullanılmamış ve açılmamış cihazların parçaları kullanılarak üretildi. Galaxy Note Fan Edition modeli üretilirken ilk Galaxy Note 7'ye göre bir takım değişiklikler yapıldı.

Şimdi bu değişikliklere yakından bakalım:

1. Güvenli Batarya

Galaxy Note 7, batarya sorunlarından dolayı yaralı patlamalara yol açmış ve geri çağrılmıştı. Sütten ağzı yanan Samsung batarya ile ilgili bir Ar-Ge merkezi kurdu ve sorunu araştırdı. Araştırma sonucunda Galaxy Note 7'nin tasarımındaki özelleştirmelerden dolayı patlama sorunlarının meydana geldiği ifade edildi. Sonuç olarak Galaxy Note Fan Edition modelinde batarya kapasitesi 3500 mAh'den 3200 mAh seviyesine düşürüldü. Buna ek olarak bataryanın aşırı ısınmayacağından emin olmak adına 8 aşamalı batarya güvenliği kontrolü uygulandı. 


2. Snapdragon 821

Galaxy Note Fan Edition'nın selefi modelinde Snapdragon 820 ve Exynos 8890 işlemcileri kullanılıyordu.Bu defa Samsung, bataryayı daha verimli kullanmak ve ısınmayı minimumu indirmek amacıyla Snapdragon 821 ile karşımıza çıkıyor.


3. Tasarımsal Küçük Değişiklikler

Yenilenen Galaxy Note Fan Edition'da iki küçük tasarımsal farklılık bulunuyor. Tıpkı Galaxy S8'de de olduğu gibi ahizenin altındaki "Samsung" yazısı kaldırılmış. Böylelikle ön yüzde tamamen siyah bir görünüm elde edilmiş. Ek olarak telefonun arkasında "Galaxy Note Fan Edition" yazısına yer verilmiş.

4. Galaxy S8 Arayüzü

Note FE, Galaxy S8 ve S8+'da kullanılan en güncel Samsung Experience arayüzü ile satışa sunulacak. Samsung'un kendi uygulamaları da en güncel versiyonları ile arayüzde yer alacak.

5. Bixby

Galaxy S8 ve S8+'dan Galaxy Note FE'ye taşınan bir başka özellik de Bixby akıllı asistan oldu. Samsung, küçük bir süpriz yaparak Note hayranlarının bu özellik için Note 8'i beklememesini sağladı. Pek tabii ki Bixby kullanıcı sayısının artmasının Bixby'nin gelişmesine katkısı olacak. Bu durumun çift taraflı kazanç olacağını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33116 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim