Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S III Mini resmen tanıtıldı

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden Samsung, Galaxy S III'ün ufak kardeşi şeklinde nitelendirilen Galaxy S III Mini modeline bugün resmiyet kazandırdı. Mobil dünyanın gündemini bir süre boyunca meşgul eden Galaxy S III Mini'nin, Galaxy S III ile aynı teknik özellikleri paylaşacağı ancak ekranın ve boyutların küçüleceği düşünülüyordu. Böylece Galaxy S III'ün ekranını ve boyutlarını büyük bulanlar Galaxy S III Mini'ye yönelebileceklerdi. Gerçekleşen tablonun, beklenenden çok daha farklı olduğunu söylemek mümkün.
121.55 mm uzunluğunda, 63 mm genişliğinde, 9.85 mm kalınlığında ve 111.5 gram ağırlığında tasarlanan Galaxy S III Mini, Galaxy S III'ün aksine ARM'ın Cortex-A9 tasarımının temel alındığı 1 GHz frekansında çalışan çift çekirdekli işlemciden güç alıyor. Güney Koreli üretici, yayınladığı basın duyurusu kapsamında Galaxy S III Mini'nin işlemci ve grafik birimi türüne dair bilgi vermemiş. Öte yandan GSM Arena'dan elimize ulaşan bilgilere göre yeni akıllı telefonda ST-Ericsson üretimi NovaThor çipset tercih edilmiş. Grafik birimi ise ARM Mali-400.
Google'ın mobil işletim sistemi Android'in 4.1 ''Jelly Bean'' versiyonuyla gelen akıllı telefona, Samsung'un TouchWiz kullanıcı arayüzü eşlik ediyor.
Samsung Galaxy S III Mini resmen tanıtıldı
4.0-inç boyutunda ve 480 x 800 piksel (WVGA) çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif Super AMOLED ekrana yer verilen Galaxy S III Mini'de, 8 GB'lık ve 16 GB'lık dahili depolama alanı seçenekleri sunulmuş. Kapasitenin yetersiz kaldığı durumlarda 32 GB'a kadar microSDHC bellek kartları devreye giriyor.
Bluetooth 4.0 (LE), GPS, Glonass, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n ve yakın alan iletişim teknolojisi NFC ile donatılan akıllı telefonun ön yüzünde VGA çözünürlüğünde, arka yüzünde ise LED flaşlı ve otomatik odaklama özellikli 5 megapiksel çözünürlüğünde kamera yerleştirilmiş durumda. Ana kamera 720p video kaydı yapabiliyor.
Son olarak HSPA (HSDPA: 14.4 Mbps, HSUPA: 5.76 Mbps) alt yapısı desteğine ve 1500 mAh'lik bataryaya sahip Galaxy S III Mini'nin, kasım ayının ilk haftasından itibaren boy göstermesi bekleniyor. Elimize fiyatla ilgili bilgi ulaştığında sizlerle paylaşacağız.
Samsung Galaxy S III Mini resmen tanıtıldı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19261 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim